30 d’octubre de 2020 30/10/20

Sagunt suspén les seues festes patronals

Sagunt suspén les seues festes patronals - (foto 1)
  • Les federacions de penyes juntament amb l'Ajuntament de Sagunt han comunicat en roda de premsa la cancel·lació de les festes en aquest 2020

MÉS FOTOS
Sagunt suspén les seues festes patronals - (foto 2)
Sagunt suspén les seues festes patronals - (foto 3)
Sagunt suspén les seues festes patronals - (foto 4)
Sagunt suspén les seues festes patronals - (foto 5)

En roda de premsa els presidents de les federacions de penyes de Sagunt i del Port de Sagunt juntament amb la regidora de Festes, Asun Moll, i l'alcalde de la localitat, Darío Moreno, han anunciat la cancel·lació de les festes patronals. La pandèmia del COVID-19 ha obligat a prendre aquesta decisió que afecta una festivitat que és “tradició i història del municipi, però també és molt important per la seua part de revulsiu econòmic”, ha assegurat Darío Moreno. Les festes en el nucli de Sagunt estaven previstes del 18 al 29 de juliol i, en el Port de Sagunt, del 4 al 15 d'agost.

Ricardo Meliá, president de la Federació de Penyes de Sagunt ha afirmat que han apurat la situació fins al final i que, després de la decisió de suspendre les festes, han comptat amb tot el suport de les penyes de Sagunt. “Les 78 penyes ho han comprés, des de la penya més jove a la més major”, afirma Ricardo Meliá. Mateix suport que ha tingut la Federació de Penyes del Port de Sagunt, tal com ha confirmat el seu president, Manel Rubio. “És moment de ser responsables, prudents i mirar per la salut de la gent abans que per unes festes patronals”, ha declarat Manel Rubio.

La subvenció que reben les festes patronals anirà directament al fons COVID i a l'ajuda del xicotet comerç i de l'hostaleria, que sempre ha fet costat a les festes patronals. El total d'aqueixa subvenció és de 204.000€, repartits equitativament entre les dues federacions.

Un estiu atípic

Sagunt no podrà gaudir de les seues festes patronals, però des de l'Ajuntament i les federacions hi ha un compromís per celebrar els actes que la situació permeta: “Farem algun tipus d'activitat festiva per a la població en les condicions que la nova normalitat ens marque”, afirma Asun Moll.

Es treballarà en un “programa d'estiu” segons ha assegurat Darío Moreno que, no serà com unes festes patronals, però permetrà mantindre viu l'esperit fester. Per tant, “l'Ajuntament continuarà plantejant aquelles activitats que siguen possibles”.

A més, s'ha plantejat fer un mig any fester durant la tardor per a reunir les penyes de Sagunt en un sopar de germanor. Aquesta celebració es desenvoluparà, sempre que les condicions sanitàries ho permeten, “per a poder continuar recordant tot això que ens uneix i que ens porta a celebrar les festes patronals”, ha asseverat Darío Moreno.

Treballant ja en 2021

“Treballarem de cara al 2021 des de hui mateix”. Aqueixa ha sigut l'afirmació de Ricardo Meliá respecte a les festes del pròxim any. La voluntat tant de les federacions de penyes com del propi Ajuntament de Sagunt és fer en 2021 unes festes patronals de grans magnituds: “En el 2021 tornarem més forts i plantejarem unes festes patronals històriques i memorables i que faran oblidar aquest sot que hem viscut en 2020”, ha assegurat Darío Moreno.

Pujar