22 d’octubre de 2020 22/10/20

Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana

Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • En l'acte de commemoració del 9 d’Octubre, l'alcalde de Sagunt va reivindicar, entre d’altres, un finançament digne per a una societat tan genuïna i diferenciada com la valenciana

MÉS FOTOS
Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 2)
Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 3)
Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 4)
Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 5)
Sagunt celebra el dia de Comunitat Valenciana - (foto 6)

Sagunt ha celebrat un any més el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. A les 19 hores va tindre lloc el tradicional acte de la baixada de la Real Senyera i de la bandera del municipi des del balcó de la casa consistorial i la posterior processó cívica per la plaça Cronista Chabret a les mans de diferents personalitats del municipi i de la comarca.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va ser un dels encarregats de portar la bandera de Sagunt, així com María José Carrera qui, entre altres personalitats, va fer el mateix amb la Real Senyera. En l'acte van estar presents altres membres de la Corporació Municipal, com Quico Fernández, Sergio Muniesa, Salvador Montesinos, Roberto Rovira, Alejandro Vila o Javier Raro els quals van portar la bandera de Sagunt; així com representants de municipis de la comarca que van portar la Real Senyera en el recorregut fins al terraet. En la processó cívica també van participar membres de diferents associacions locals.

En arribar al terraet de la plaça Cronista Chabret i després d'una actuació de balls tradicionals per part del Grup de Danses Morverdre, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va pronunciar un discurs en què va defensar la necessitat de “sentir-se orgullosos de la nostra història, cultura i patrimoni perquè recordar d'on venim ens permet valorar qui som” i va reivindicar la identitat cultural i singular del poble valencià que en un dia com el 9 d’Octubre es reforça com a comunitat per a continuar buscant un futur millor.

Moreno també va recordar que este dia se celebra el dia dels enamorats valencians amb la qual cosa va defensar la llibertat d'estimar de manera plural i diversa. “Hem de protegir i defensar els valors de llibertat, solidaritat, justícia i igualtat, i precisament aconseguir la igualtat en tots els àmbits és el vertader repte que té la societat actual”, va afegir l'alcalde. Per a aconseguir este objectiu d'igualtat, va dir el primer edil, “és necessari que la societat s'unisca en la lluita amb eixa finalitat, però també es necessita el suport absolut de les nostres administracions”.

La part més reivindicativa del discurs de l'alcalde va ser per a demandar un finançament digne per a una societat tan genuïna i diferenciada com la valenciana. “Som una comunitat privilegiada amb un gran capital cultural, natural i industrial que ens situa en un lloc predilecte capaç de generar riquesa i atracció del turisme internacional, per això hui, dia de la Comunitat Valenciana, reclamem allò que ens pertoca i aquesta demanda no implica que nosaltres siguem millors però tampoc pitjors que ningú, únicament sol·licitem de l'estat allò que ens correspon”, va reclamar Moreno qui va tendir la mà a qualsevol ideologia perquè “les discrepàncies no han d'obstaculitzar l'expansió d'una comunitat que aspira a tant”.

I quant a les reivindicacions locals, Moreno va recordar que aspira a un govern per a Sagunt amb més diàleg, col·laboració i consens “sempre en la búsqueda de l'interés general, amb la qual cosa hui és el dia assenyalat perquè tots a una veu reclamem el que ens pertoca com a poble valencià ja que ens mou un compromís amb el desenvolupament de la Comunitat Valenciana i també amb el de la nostra ciutat”.

Pujar