elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'obra de teatre ‘Classe’ de Guillermo Calderón s'escenifica al Casal Jove

L'obra de teatre ‘Classe’ de Guillermo Calderón s'escenifica al Casal Jove
  • La representació es podrà gaudir en valencià i de manera gratuïta el diumenge, 22 de desembre, a les 19 hores

Últim curs de batxillerat en un institut on l'alumnat es manifesta i deixa les aules buides. Però una alumna preferix assistir a classe, ja que vol exposar un treball que ha preparat. Quan arriba el professor, este aprofita que té una sola alumna per a donar-li una classe especial abans que siga massa tard. Així comença l'obra de teatre Classe de Guillermo Calderón que es representarà el diumenge, 22 de desembre, a les 19 hores al Casal Jove del Port de Sagunt, en valencià i l'entrada del qual és gratuïta.

Davall la direcció de Xavier Puchades, els actors valencians Maria Andrés i Àngel Fígols interpreten a alumna i professor, respectivament, en una obra on es contraposen dos visions ideològiques i vitals marcades generacionalment. D'una banda, el professor, nascut durant el franquisme, va participar en les lluites socials que van convertir la Transició en democràcia i frustració. Per una altra, l'alumna ha nascut ja en democràcia, quan el neoliberalisme muta i es fa cada vegada més agressiu amb cada crisi econòmica que dissenya. Filla d'un sistema educatiu que ha desactivat, pràcticament, l'acció social des de l'aplicació de la LOGSE i les seues actualitzacions posteriors (LOPEG, LOCE o LOE).

L'obra proposa una reflexió sobre l'ensenyament i té com a origen l'anomenada Revolució dels Pingüins de 2006, una mobilització estudiantil que correspon al primer alçament de massiva participació protagonitzada a Xile per estudiants de secundària, a favor del dret a l'educació, en resposta a la privatització del sistema d'educació xilé impost per la dictadura de Pinochet en els anys 70 del segle XX.

Classe arriba a Sagunt de la mà de Teatrencompanyia – La Medusa, una companyia l'objectiu de la qual és promoure projectes escènics fets lentament amb la intenció d'aprofundir, sobretot, en la paraula i la interpretació on, pensen els seus impulsors, residix la força del teatre.

Pujar