16 de gener de 2021 16/1/21

El 15 de juny comencen els nous tractaments del clavegueram contra plagues de paneroles i rates

El 15 de juny comencen els nous tractaments del clavegueram contra plagues de paneroles i rates - (foto 1)
  • El departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha programat un calendari d'actuació per a cobrir tot el municipi que començarà des de l'avinguda Mediterrani i anirà cobrint en onada tot el municipi

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha programat un calendari per zones del municipi per al tractament del clavegueram contra plagues de paneroles i rates. La primera zona seran els barris més pròxims a la mar al nucli del Port de Sagunt la setmana del 15 al 21 de juny. Periòdicament, des del departament s'informarà la ciutadania de la programació setmanal mitjançant un mapa amb quadrants perquè els ciutadans puguen comprovar cada zona en la qual s'estiga treballant.

Segons expliquen des del departament, els tractaments, que es duran a terme alhora per dos grups dividits en dos zones diferents, seran en onada fins a cobrir la totalitat del municipi. A més, com a novetat, en esta ocasió s'introduirà un nou tractament amb una pintura insecticida que resulta el més efectiu del mercat contra les paneroles.

El regidor de Sanitat, Javier Timón, recorda a la població que, fruit del tractament insecticida i rodenticida que s'intensificarà en la xarxa de clavegueram municipal (RAM) durant les pròximes setmanes, «és possible que la ciutadania perceba de manera puntual albiraments ocasionals d'unes certes plagues a causa de l'ús de potents productes per al control de les paneroles que s'emprarà. És previsible albirar en alguns punts eixides eventuals a la superfície d'estos insectes des del clavegueram». Esta situació, coneguda com a "efecte desallotjament", no ha de preocupar la ciutadania, tal com assegura el regidor, ja que els exemplars moriran en un curt espai de temps, fruit del tractament, i en cap cas colonitzaran nous llocs, ni s'establiran en ells per a continuar el seu cicle de vida.

No obstant això, des del departament de Sanitat conviden a la ciutadania al fet que, en cas de detectar problemes d'una certa magnitud, contacten amb l'Ajuntament per a comunicar qualsevol possible incidència, telefonant al 96 265 58 58 i a alguna de les següents extensions 6847, 6848, 6849 i/o 6850.

Pujar