27 de novembre de 2020 27/11/20

El Gabinet de Promoció del Valencià lliura els Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2020 divendres 30 d'octubre

El Gabinet de Promoció del Valencià lliura els Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2020 divendres 30 d'octubre - (foto 1)
  • La cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal a les 19.30 hores amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries

Divendres, 30 d'octubre, tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2020 que atorga cada any el Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt (AVIVA Sagunt). Els premiats de la XXIII edició d'estos guardons són Àngel Fabregat, Josep Usó i Manuel Molins, en les modalitats de poesia, narrativa i teatre respectivament, qui estaran presents per a recollir el seu premi.

L'acte, que començarà a les 19.30 hores i estarà conduït un any més per la companyia de teatre local Camí de Nora, serà obert al públic i seguirà totes les mesures sanitàries necessàries per a garantir la seguretat dels assistents. Entre d’altres membres de la Corporació Municipal, assistiran l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, i la regidora de Cultura, Asun Moll, qui seran els encarregats d'entregar els guardons als premiats.

Les dotacions dels premis, com en les últimes edicions, se situen en 12 000 euros en total. El cas del premi de narrativa serà de 6 000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 3 000 euros cadascun i es publicaran les obres seleccionades en Onada Edicions.

Enguany, els Premis Literaris Ciutat de Sagunt han arribat a la seua XXIII edició. La poesia, el teatre i la novel·la són els gèneres que AVIVA Sagunt premia des del 1998, quan va nàixer el premi de poesia Jaume Bru i Vidal en homenatge a un dels intel·lectuals imprescindibles per a la ciutat. L'any següent apareixia el premi de novel·la, i més endavant el de teatre en honor a un dels més grans actors que ha donat la ciutat: Pepe Alba.

Pujar