elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les festes patronals del Port de Sagunt tanquen l’edició d’enguany amb una gran participació

  • Segons la regidora de Festes, Asun Moll, l'edició d'enguany ha destacat per l'alta implicació de la ciutadania i per desenvolupar-se sense incidents a destacar

Les festes patronals del Port de Sagunt, que van començar el 31 de juliol amb el pregó fins dijous passat 15 d'agost, han finalitzat l'edició d'enguany. Durant els dies de festejos, la ciutadania ha pogut gaudir de diferents activitats infantils, actes taurins, culturals, esportius, gastronòmics i religiosos que destaquen per la gran participació de públic. Tal com assegura la regidora de Festes, Asun Moll, les festes d'enguany destaquen per ser molt participatives i per desenvolupar-se sense incidents a destacar.

“D'estes festes destacaria que han sigut molt participatives, hi ha hagut un gran índex de participació i molta gent s'ha involucrat en les diferents activitats que s'han organitzat, les quals han sigut molt variades com per exemple les classes de ball, les diferents activitats esportives, la música de les orquestres i discomòbil, etc, i el millor és que totes elles s'han desenvolupat sense cap incident a destacar”, assegura la regidora.

Pel que fa als actes taurins Asun Moll explica que “no cal lamentar cap accident, sí que és cert que vam tindre una vesprada en la qual una vaqueta es va donar un colp però ella mateixa es va recuperar en la plaça i va pujar pel seu propi peu al camió. Tampoc hi ha hagut agafades greus, i les poques atencions que s'han realitzat no han requerit desplaçament a l'hospital, sinó que s'han solucionat en el mateix recinte”.

Entre els actes que s'han celebrat destaca la tradicional xopà, els diferents concursos gastronòmics com el de paelles, allioli i truita, la cavalcada de l'humor, o el sopar del major en el qual “tots van quedar molt satisfets encara que és cert que, de cara a l'any que ve, plantegem celebrar-lo en un altre espai”, afig la regidora. Un altre aspecte a destacar d'esta edició és que s'ha llançat el primer castell de focs artificials que ha aconseguit els 130 quilos de pólvora.

El colofó de les festes van ser les tradicionals cucanyes, que es van celebrar dijous passat, 15 d'agost, en la dàrsena pesquera del port on es van realitzar les proves aquàtiques, l’agafada de bandera en el pal greixat i el llançament de pilotes. “Este dia és molt especial, és una tradició en la qual ha participat molta gent i que es desenvolupa en el port gràcies a l'ajuda i el suport de l'Autoritat Portuària, la labor de la Policia Portuària i del Club de Natación Acuático Morvedre Sagunto, que organitza la travessia nadant, la qual va ser un èxit un any més igual que la resta d'activitats. Pel que sembla, tothom ha quedat molt satisfet, ja estem rebent els premiats en el departament de Festes i la gent ha valorat molt estos premis, encara que estudiarem la possibilitat de cara a l'any que ve de fer més extensible el número de premiats”, declara l'edil.

En general, Asun Moll fa un balanç molt positiu d'estes festes i vol agrair a la comissió el treball que realitzen, ja que “estan molt ben organitzats, controlen molt bé el tema de les orquestres, per exemple, i la seguretat en el recinte taurí, i em consta que són molt treballadors i que formen un bon equip”. De la mateixa manera, la regidora agraïx el treball de la Policia Local pel seu ampli dispositiu, Protecció Civil, ambulàncies i equip mèdic, a les associacions culturals que hi participen, i a tots els que es dediquen a millorar estes festes, especialment al departament de Festes de l'Ajuntament de Sagunt.

Pujar