20 de gener de 2021 20/1/21

Les Festes Patronals del Port de Sagunt finalitzen el 15 d'agost amb les tradicionals cucanyes

  • El dia començarà amb la Travessia Nadant i acabarà amb focs artificials

Les Festes Patronals del Port de Sagunt arriben a la seua fi el 15 d'agost amb les tradicionals proves aquàtiques en la dàrsena pesquera del port, la mascletà i el castell de focs artificials, organitzats per l’Ajuntament de Sagunt.

La Travessia Nadant és una de les proves més arrelades en les festes, ja que es realitza des de 1963. Està organitzada per l'Ajuntament de Sagunt en coordinació amb el Club Natación Acuático Morvedre. La travessia inclou un recorregut de 1.500 metres per a nadadors experimentats, i un altre de 400 metres, més popular i infantil, en el qual solen participar entre 300 i 400 nadadors. La primera prova començarà a les 9.30 h i la segona a les 11 hores. A l'interior de la dàrsena no es permetrà l'accés d'embarcacions a motor per seguretat dels participants. Quan finalitze la prova es farà lliurament de premis als nadadors. El termini per a inscriure's en esta prova finalitza el 13 d'agost.

A continuació, començarà la “agafada de la bandera”. Esta activitat és una prova d'habilitat que consistix en el desplaçament per damunt d'un pal greixat col·locat sobre l'aigua, i sobre el qual es disposa una bandera en l'extrem contrari a recollir per la persona concursant. En acabar s'entregaran els premis.

L'última prova que es realitzarà serà el llançament de pilotes, enguany amb una modificació. En lloc de llançar-les des d'una xicoteta embarcació, es farà des dels marges de la dàrsena. En concret, es llançaran flotadors i 200 pilotes, moltes de les quals amb premis econòmics. L'activitat finalitzarà a les 13.45 h aproximadament.

La delegació de Festes posarà a la disposició de la ciutadania dos autobusos gratuïts a partir de les 8.30 hores, que traslladaran, de forma ininterrompuda, els visitants i participants des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera, on tindran lloc les activitats programades. Finalment, a les 14.00 hores en el recinte de festes situat en l'avinguda Altos Hornos tindrà lloc la tradicional mascletà.

Pujar