elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de l'ESO omplin el Casal Jove en la 8ª edició de les jornades 'Connecta amb la ciència'

Estudiants de l'ESO omplin el Casal Jove en la 8ª edició de les jornades 'Connecta amb la ciència'
  MÉS FOTOS
  Estudiants de l'ESO omplin el Casal Jove en la 8ª edició de les jornades 'Connecta amb la ciència' - (foto 2)

  Este matí s'ha inaugurat en el Casal Jove la 8ª edició de les jornades 'Connecta amb la ciència' organitzades per la Universitat Jaume I de Castelló. Els 551 alumnes i alumnes de 4t de l'ESO dels diferents instituts de la comarca coneixeran més de prop diferents aspectes de la ciència mitjançant xarrades i tallers. Amb açò es pretén orientar els joves de cara al seu futur acadèmic.

  A la presentació de les jornades han assistit el regidor d'Educació i de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, i per part de l'UJI, la directora de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Amelia Simó.

  El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, s'ha dirigit als joves i els ha indicat que encara que ara estiguen cursant secundària i batxillerat arribarà un moment en el qual hagen de triar què cami prendre, si un cicle superior, treballar o continuar estudiant en la universitat. "Per açò esteu ací, perquè a l'hora de prendre la decisió pugueu veure les diferents variables que hi ha i analitzar detingudament abans de fer eixe pas; si es té coneixement, es pot triar bé. Hui esteu ací per a conéixer el món de la ciència i que us servisca per a prendre la decisió d'anar per una via o per una altra".

  I ha explicat que durant les jornades faran tallers que els aportaran pràctiques i coneixements d'algunes àrees de la ciència, unes més teòriques i altres més pràctiques, de tots els àmbits, des de sanitàries, enginyeria o fins a ciències socials. "Espere que us servisca per al vostre futur, per a tindre les coses més clares i que pugueu triar", ha finalitzat".

  Per la seua banda, Simó ha volgut recordar que "les jornades tenen com a objectiu acostar la ciència i la tecnologia, en particular aquella que s'estudia en els graus que s'impartixen en l'UJI, als estudiants de 4t d'Educació Secundària perquè és un moment clau en el que han de decidir què volen estudiar; és una forma d'acostar la universitat a la gent jove i estem molt contents i satisfets que siga la 8ª edició i esperem que hi haja molt més".

  En la primera sessió d'este matí, els estudiants dels IES Eduardo Merello i l'IES Sant Vicent Ferrer han pogut gaudir de tallers relacionats amb l'electrònica, la mecànica, la química, les matemàtiques, etc. Alguns tallers són: 'Vasos de precipitat'; 'Matemàtiques TV' o 'Què hi ha al que menguem' i la xarrada 'Enginyera PQ NO?'. Com a novetat s'abordaran activitats relacionades amb les Ciències de la Salut.

  Pujar