24 de novembre de 2020 24/11/20

Cultura presenta la IIª edició del Ressona

Cultura presenta la IIª edició del Ressona - (foto 1)

  El departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i el col·lectiu de promoció cultural SAGUNTreVIU organitzen la segona edició del Ressona, amb la col·laboració del Festival Sagunt a Escena, de la regidoria de Turisme i d'alguns comerços.

  A l'acte de presentació han assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona; la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino; el director del Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez; i el representant de SAGUNTreVIU, Fran Nájera.

  La finalitat i els objectius d'este Ressona 2018 són complementar el Festival Sagunt a Escena i l'Off Romà i acostar el festival d'estiu a la ciutadania en general, oferint actuacions musicals en directe.

  En este sentit, el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que el Ressona és un festival "orientat també perquè en el nostre any de Capital Cultural Valenciana tothom, de manera democràtica, puga gaudir també de diferents activitats, sobretot musicals que es faran en la plaça Facundo Roca al costat del Teatre Romà".

  Enguany el festival comptarà amb un total de cinc actuacions entre el diumenge 19 d'agost i el dissabte 8 de setembre. Cal assenyalar que quatre dels concerts estaran patrocinats per Cultura i un altre dels quals a càrrec de Le Fou, La Taverna de la Serp, Sagunto Distribución i SAGUNTreVIU. Per la seua banda, els horaris de començament de les actuacions seran tant a les 21.00 com a les 22.30 hores, depenent de si el dia del concert hi haurà funció de Sagunt a Escena o no.

  Per la seua banda, el representant de SAGUNTreVIU, Fran Nájera ha assenyalat que "el que pretén el festival és enriquir el Festival Sagunt a Escena i afermar la ciutat de Sagunt com a escenari cultural de gran importància i de gran ressò a la Comunitat Valenciana i en la resta del país, així com, reforçar el turisme de la ciutat donant a conéixer el patrimoni històric a Ciutat Vella impregnant els carrers de cultura a través d'actuacions musicals en directe i gratuïtes".

  Quant a l'elecció dels artistes, enguany es continua oferint una programació diversa i de qualitat. La intenció és donar cabuda a les bandes i grups de música emergents en l'actualitat a la Comunitat Valenciana així com també a bandes en valencià i a artistes locals, a més, enguany es comptarà amb la presència de l'artista andalús, Raúl Cantizano, guitarrista de flamenc experimental, vingut per a l'ocasió des de la seua terra natal, Sevilla.

  "Aquesta segona edició del Ressona va a complementar i va a arredonir tot el que és aquesta Capital Cultural Valenciana que no acaba ni comença en un any sinó que pretén tindre una continuïtat, pensant d'una banda en la gent de la pròpia ciutat com fem en tot i pensant també, evidentment, en la projecció perquè aquesta oferta cultural igual que l'oferta patrimonial o la de platja o comercial també és un atractiu perquè la gent vinga a la ciutat i açò, evidentment, té una reversió a nivell de creació d'economia i creació de riquesa, és a dir, que ens ho passem bé i a més generem treball que és del que es tracta", ha assegurat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández.

  Entre els artistes convidats també gaudirem del grup valencià Els Jóvens, el 19 d'agost, a les 22:30 hores, en l'escenari del Off Romà, els quals es caracteritzen per la seua música indie, folk, rock en valencià. El festival també comptarà amb Els Manises, el pròxim 25 d'agost a les 21 hores, grup d'Elx que combina el punk, rock i ritmes tropicals; per la seua banda Ainda Nao Street Band actuarà el dimarts 28 d'agost a les 21 hores, grup de música instrumental que fusiona diferents estils com el balkan, el latin, el blues i el swing, i que combina la seua interpretació amb les arts escèniques. Ja el dissabte, 1 de setembre a les 22:30, l'artista de pop local Alberto Montero, presentarà en el Ressona el seu últim projecte "La Catedral Submergida". I finalment, l'esmentat anteriorment, Raúl Cantizano, artista i guitarrista que desenvolupa el seu projecte púrament flamenc sobre el terreny de la música experimental tancarà la segona edició del Ressona el dissabte 8 de setembre a les 22.30 hores.

  Pujar