22 de setembre de 2020 22/9/20

Rivera visita València disposat a comptar amb l'ex Fallera Major en les llistes de Ciutadans

Rivera visita València disposat a comptar amb l'ex Fallera Major en les llistes de Ciutadans - (foto 1)
  • El líder de la formació taronja ha recorregut la capital de la Comunitat aquest matí per a gaudir de les Falles a una setmana de conéixer-se tots els candidats

MÉS FOTOS
Rivera visita València disposat a comptar amb l'ex Fallera Major en les llistes de Ciutadans - (foto 2)
Rivera visita València disposat a comptar amb l'ex Fallera Major en les llistes de Ciutadans - (foto 3)
Rivera visita València disposat a comptar amb l'ex Fallera Major en les llistes de Ciutadans - (foto 4)

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha aprofitat aquest matí la celebració fallera per a visitar València en la seua setmana més popular, que enguany a més coincideix amb el centenari del València Club de Futbol. En el seu recorregut per la capital del Túria en companyia del candidat a la Generalitat, Toni Cantó, Rivera s'ha acostat fins a la Falla de la Plaça del Pilar, guanyadora del segon premi de la Secció Especial. Allí ha sigut rebut entre víctors de “President, president” pels valencians, que no han dubtat a fotografiar-se amb ell i fins i tot consultar-li alguns dubtes sobre política.

En aquest sentit, a menys d'una setmana per a presentar les llistes electorals definitives, Rivera s'ha mostrat orgullós de comptar amb “el millor projecte per al futur i el millor equip”, en el qual destaca la incorporació de persones independents de la política. Entre aquestes sona des de fa mesos un nom conegut per a les llistes municipals de la ciutat de València: Rocío Gil.

Cèlebre entre els valencians per haver sigut la Fallera Major de 2018 més que per la seua dedicació política, la veritat és que la jove està afiliada a Ciutadans i no ha passat desapercebuda per als responsables de la formació taronja. De fet, ha participat de forma activa en la campanya, ha assistit a la secretaria de Joventut del partit, i fins i tot va formar part el passat octubre del sopar d'inici de curs polític de Ciutadans amb els alts càrrecs de la formació. Encara que la candidatura de Gil encara no és oficial, sí que existeix voluntat tant per part del líder nacional de Ciutadans com de Toni Cantó perquè ocupe llocs alts, i fins i tot hi ha qui suggereix que optaria a ser número dos a l'Ajuntament de València, per darrere de Fernando Giner.

Rivera, conscient de la importància de la ExFallera Major en l'entorn valencià, ha lloat aquest matí la seua implicació en el partit i s'ha mostrat disposat a incloure-la en les llistes electorals: “Tinc l'honor de comptar amb ella en Ciutadans i tant de bo faça el pas, perquè per descomptat estaré encantat que forme part del nostre equip en la Comunitat Valenciana”, ha indicat. I és que per al president de Ciutadans, Gil és una de les persones “més volgudes a València”. En la seua opinió, l'ex fallera i jurista representa, no solament els “valors d'aquesta ciutat”, sinó la “joventut i la preparació”.

 La posició de Ciutadans en la Comunitat ha sigut una altra de les qüestions que Rivera ha tractat durant la seua presència a València. Així, el candidat a la presidència del Govern s'ha mostrat disposat a aprovar una nova llei de Finançament Autonòmic perquè segons ha lamentat, “ni el PP, al qual li ho demanem en l'acord d'investidura, ni el PSOE han volgut abordar un assumpte que porta cinc anys empantanat”. Per a Rivera, el compromís de Ciutadans en la Comunitat passa per crear un nou projecte de finançament “just, transparent i en el qual tothom sàpia els ingressos i els costos”. A més, entre els propòsits de la formació taronja s'inclou la participació d'un fons comú per a “l'Educació, la Sanitat, la dependència o la Justícia”. “Em compromet a portar avant un nou projecte de finançament cinc anys després d'aqueixa paràlisi que Rajoy i Sánchez han encapçalat”, ha subratllat el responsable de Ciutadans, qui ha recordat que el territori valencià “necessita pagar els serveis públics i tindre infraestructures de primer nivell”. 

Al compromís del finançament també se suma en el programa electoral per a la Comunitat la construcció del corredor Mediterrani si Ciutadans aconsegueix un mandat de Govern, tal com ha assegurat hui Rivera: “Crec que és un corredor necessari per a tot Espanya”. Per tant, ha afegit, la Comunitat “ha de fer passos en infraestructures i en finançament autonòmic”. En aquest sentit, Rivera s'ha responsabilitzat que es destinen les inversions necessàries perquè quan acabe la següent legislatura el corredor del Mediterrani “siga una realitat”.

Llistes al Congrés

Albert Rivera també ha valorat les últimes incorporacions en les llistes de la seua formació al Congrés dels Diputats. La més sonada i polèmica ha sigut la del exvicepresident de Coca-Cola, Marcos de Cinqué, com a número dos per Madrid, que no ha sigut del tot ben rebuda a causa de la seua implicació en el ERE que va sacsejar a l'empresa.

L'arribada de l'empresari se suma a la de l'advocada i activista gitana, Sara Giménez, que es presenta com a número tres per Madrid. Dues incorporacions a les quals cal afegir a Edmundo Bal, ex advocat de l'Estat que es va enfrontar al Govern de Pedro Sánchez i va ser destituït. Per a Rivera, el fitxatge número quatre de la llista per Madrid al Congrés, es tracta d'un “home d'Estat, lleial a la Constitució, que ha defensat la unitat d'aquest país”. 

De tots ells el líder de Ciutadans ha dit sentir-se orgullós. “Eixim a guanyar el 28 d'abril per a formar el Govern dels millors, que s'acoste més a l'Espanya real i s'allunye dels últims 40 anys de bipartidisme”, ha subratllat. I és que per a Rivera és important comptar amb gent de la societat civil, “que sap el que és treballar fora de la política”, i amb persones amb experiència que poden “ajudar al fet que aquest país tire avant”.

Pujar