22 d’octubre de 2020 22/10/20

Les restriccions del trànsit a la platja de Gandia tenen premi en la Generalitat

Les restriccions del trànsit a la platja de Gandia tenen premi en la Generalitat - (foto 1)
  • Gandia ha aconseguit el segon lloc pel seu projecte de “La Morada”, on s'han valorat un total de 16 iniciatives

MÉS FOTOS
Les restriccions del trànsit a la platja de Gandia tenen premi en la Generalitat - (foto 2)

L'Ajuntament de Gandia va prendre una decisió just abans de començar l'estiu, ja que considerava necessari habilitar més zones de passeig per als ciutadans i turistes. El govern gandià va optar per restringir al trànsit els tres quilòmetres que té el passeig marítim de la platja, la qual cosa ha suposat durant tot l'estiu que tots els vianants tinguen una major amplitud d'espais per a passejar respectant les distàncies de seguretat i els comerços i l'hostaleria puguen abastar un major espai i recuperar-se de les dificultats de la pandèmia.

Tot això a causa del COVID-19, sobretot la urgència en la decisió que els vehicles deixaren de passar per la zona. Això sí, en ser Gandia una ciutat de més de 50.000 habitants, l'objectiu de complir la llei de Canvi Climàtic, que obliga a alliberar del trànsit aquest tipus d'espais.

El que es va adoptar a la platja de Gandia com una nova manera de normalitat del seu passeig marítim, ha tingut repercussió a nivell autonòmic i fins i tot premi. La Generalitat Valenciana ha atorgat el segon premi a “La Morada” per les seues restriccions en els tres quilòmetres del passeig de la platja en una valoració de 16 iniciatives en total. Per davant del projecte gandià tan sols han quedat Benidorm i València, que comparteixen el lideratge per les rutes cicloturistes en el medi natural i la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament, respectivament.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor de Mobilitat, Nacho Arnau, s'han mostrat totalment orgullosos i satisfets del premi rebut per part de la Conselleria, a més de destacar el bon acolliment que ha tingut durant tota la temporada estival aquesta iniciativa tant en les persones com en els comerços.

Fins al moment, les restriccions del trànsit pel passeig marítim de la platja de Gandia continuen vigents i mantenen la ferma intenció de continuar pel camí marcat per la llei de Canvi Climàtic per a les ciutats que superen els 50.000 habitants.

Pujar