elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Sinistre total en moltes vinyes de Requena: la calamarsa fa malbé la collita en vigílies de la verema

Sinistre total en moltes vinyes de Requena: el granís fa perdre la collita just abans de ser recollida en la vendímia
Sinistre total en moltes vinyes de Requena: el granís fa perdre la collita just abans de ser recollida en la vendímia
  • Toca fer balanç dels quantiosos danys d'aquest diumenge encara que alguns molts viticultors ja donen per perduda la pràctica totalitat de la collita de raïm negre per a vi

Falta molt poc perquè arranque la temporada de verema. Les vinyes ja estan quasi llestes però la impressionant pedregada que va caure aquest diumenge a Requena ha posat en risc la collita. Es parla de centenars d'hectàrees afectades i els pagesos, la Denominació d'Origen Utiel Requena i les autoritats locals fan aquest dilluns balanç de les pluges.

“Lamentem informar que hi va haver danys considerables en àrees específiques, com Campo Arcis, zona de CV,446 (Camp Arcis-La Portera) i la zona dels Morenos, on una intensa pedregada ha deixat les vinyes en un estat precari i ha ocasionat la pèrdua de la collita”, expliquen fonts municipals de l'Ajuntament de Requena.

I és que les imatges parlen per si mateixes. La part sud-oriental de Requena ha estat la més afectada per pedres de la mida d'una nou. A les vinyes d'aquesta pedania els viticultors “donen per perduda la pràctica totalitat de la collita de raïm negre per a vi” segons el testimoni d'un viticultor de la pedania: “Sens dubte -ha afegit- que havíem recollit el raïm per a l'elaboració de caves”.

El fenomen, a més de Campo Arcís, ha causat danys importants, en menor mesura, a Requena i a les pedanies de Los Duques, Cases d'Eufèmia, El Pontón, Los Isidros, La Portera i El Rebollar, entre d'altres. A més de a la vinya, la pedra ha causat danys en oliveres, ametllers i hortalisses.

A Campo Arcís, "l'impacte de les pedres caigudes, que han estat de grans dimensions, similar al d'ous de gallina, ha fet malbé vehicles estacionats al carrer per abonyegaments i trencament de vidres" segons el testimoni d'un veí de la pedania. També hi ha hagut algun trencament de vidres a les proximitats de Requena.

Pujar