1 de novembre de 2020 1/11/20

Rafelbunyol fomenta l´ús dels transports alternatius

Rafelbunyol fomenta l´ús dels transports alternatius - (foto 1)
  • A través de la posada en marxa d'un projecte pilot, es pretén millorar i fomentar la mobilitat en el polígon amb l'ús de bicicletes i patinets elèctrics

Les regidories de Sostenibilitat Ambiental i Urbanisme de l'Ajuntament de Rafelbunyol han posat en marxa un projecte pilot que fomentarà l'ús dels transports alternatius en la localitat amb l'ús d'energia totalment neta, captada per panells fotovoltaics.

L'Ajuntament de Rafelbunyol, en la seua aposta per la innovació i la protecció del medi ambient, ha implementat un projecte pilot que millorarà la mobilitat, sobretot en el polígon, i fomentarà l'ús de bicicletes i patinets elèctrics.

Complint amb el seu compromís per la sostenibilitat del municipi, adquirit entre altres amb el “Pacto de Alcaldes”, Rafelbunyol ha instal·lat dos estacions o punts de recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics coneguts com a “SunnerBOX”.

Aquests punts estan alimentats per un sistema de mòduls compostos per una unitat que engloba un panell fotovoltaic i una bateria que emmagatzema l'energia captada a través del panell, sent l'energia adquirida totalment neta.

Aquestes estacions de recàrrega estan situades, una al carrer Roll del Colomer, enfront del Parc Ausiàs March i, una altra, al carrer Quadrat, en el recorregut biosaludable, ubicacions connectades amb zones adaptades per al transport amb bicicleta o patinet elèctric.

En cada mòdul SunnerBOX poden carregar-se simultàniament fins a 6 patinets i, per a la seua seguretat mentre es carrega, disposen d'arpes per a l'amarrament dels mateixos amb cadenat, tecnologia a la qual se suma la videovigilància, ja que han sigut situats en punts que compten amb aquest control.

Una inversió en qualitat de vida que ha sigut possible gràcies a les ajudes concedides per l'IVACE per a millorar les infraestructures i serveis en el Polígon Industrial l’Horteta de Rafelbunyol.

Pujar