27 de novembre de 2020 27/11/20

El toc de queda, entre les opcions que estudia el Govern per a frenar la segona ona de coronavirus

El toc de queda, entre les opcions que estudia el Govern per a frenar la segona ona de coronavirus - (foto 1)
  • El Govern es troba estudiant la seua aplicació en tota Espanya, però adverteix que per a això és necessari un nou estat d'alarma

No seria el primer país europeu a apostar per l'i per a això seria necessari decretar un nou estat d'alarma. El Govern es troba estudiant decretar el toc de queda en tota Espanya – tal com ha fet França – per a intentar frenar la segona ona del coronavirus que dia a dia va agafant força.

Així ho ha reconegut aquest dimarts, el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en la qual ha precisat que per a poder fer ús d'aqueix instrument seria necessari tindre l'empara legal que dóna l'estat d'alarma perquè és l'única manera de limitar la mobilitat dels ciutadans.

“Respecte a la possibilitat d'un toc de queda hem vist que s'aplica en altres països europeus amb incidències acumulades similars i en altres casos fins i tot inferiors” ha explicat Illa, i afegit: “Requereix aquesta mesura d'un estat d'alarma i l'analitzarem, amb la Comunitat de Madrid i amb altres comunitats que tenen també plantejaments similars en el conjunt de la interterritorial” .

Amb això, el responsable de Sanitat ha avançat que la qüestió serà debatuda en el pròxim consell interterritorial en el qual són presents totes les CCAA. “Per descomptat si aquesta mesura prospera ha de ser amb la certesa que té els suports necessaris per si haguera de prolongar-se aquest estat més enllà de 15 dies”

“Si anem per ací necessitem l'estat d'alarma i vull saber qui està disposat a secundar-lo" ha insistit el ministre durant la seua compareixença.

De moment, es tracta d'una possibilitat que està sobre la taula però que encara no ha sigut aprovada pel que està en fase d'estudi.

Pujar