16 de juliol de 2020 16/7/20

Cs Quart de Poblet demana una auditoria energètica als edificis públics

Cs Quart de Poblet demana una auditoria energètica als edificis públics - (foto 1)
  • Javier Soler defensa que “la lluita contra el canvi climàtic és un gran repte per a la societat que necessita accions immediates i específiques”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a Quart de Poblet, Javier Soler, ha demanat “una auditoria energètica als edificis públics que incloga anàlisis econòmiques, financeres, mediambientals i propostes de millora realistes”.

A més, ha detallat, “la moció presentada Cs inclou l'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, que suposa l'adopció d'una sèrie de protocols per a executar aquestes auditories energètiques, facilitant al màxim possible la seua realització”. “De fet, ara mateix, és el principal mitjà per a traslladar els objectius de la política nacional de canvi climàtic i gestió de l'energia a escala local”, ha destacat.

Segons Soler, “aquesta proposta arriba després que la Corporació Municipal donara llum verda al concepte de ‘Emergència Climàtica’, una moció apadrinada per diverses associacions ecologistes que tracta de conscienciar de la urgència de realitzar accions concretes per a pal·liar el greu problema al qual ens enfrontem”.

Finalment, el portaveu de l'agrupació taronja ha subratllat que “les polítiques d'estalvi i eficiència energètica es configuren com un instrument clar de progrés de la societat”.

Pujar