5 de juliol de 2020 5/7/20

La periodista quartera Amparo Moya presenta la seua ópera prima “Cuentos para Gigantes”

La periodista quartera Amparo Moya presenta la seua ópera prima “Cuentos para Gigantes” - (foto 1)

  La periodista quartera Amparo Moya va presentar el divendres en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Quart de Poblet la seua ópera prima, Cuentos para Gigantes, guanyadora del Concurs de Contes Infantils 2017 de l'editorial Red Paradise. Una recopilació de contes que, com la mateixa autora va destacar, van dirigits a xiquets i xiquetes, però amaguen també un missatge que busca crear consciència i educar en valors a les persones adultes. 

  L'alcaldessa, Carmen Martínez, va obrir l'acte i va agrair a l'autora la seua aposta “per xiquetes heroïnes, valentes, amb iniciativa i agalles. Xiquetes que no se sotmeten, que decideixen, que reivindiquen les seues ales, que es deixen acompanyar, però no portar. Xiquetes i xiquets, personatges que trenquen estereotips, que arranquen etiquetes”. Així mateix, va lloar “la reivindicació del diferent, d'allò que se n’ix dels cànons establits, del dret de tots i totes a una oportunitat, al fet que creen en nosaltres, a ser els qui realment som sense que ningú ens prejutge”, que conté Cuentos para Gigantes, un llibre “que ens convida a imaginar; ens dóna la recepta per a somiar, desperts o dormits, com triem”.

  També van participar les creadores de Red Paradise: les escriptores África Huertas, també de Quart de Poblet, i Amparo Bermejo, que van lliurar a Amparo Moya el certificat que l'acredita com a guanyadora del premi de contes infantils, i van incidir que el seu objectiu és recolzar a autores i autors novells. 

  Amparo Moya Gijón naix a Quart de Poblet l'1 de gener de 1989. Comença els seus estudis en el col·legi Sagrat Cor del mateix municipi i realitza el Batxillerat en l'institut IES Lluis Vives de València graduant-se amb matrícula d'honor. Llicenciada en Periodisme per la Universitat de València, s'ha format en periodisme digital i xarxes socials. Com a periodista, ha treballat en l'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana, en el periòdic comarcal Hortanoticias i en el periòdic local El Molí de Quart, així com de community manager de diverses associacions i empreses. Actualment, treballa en el gabinet de premsa de l'Ajuntament de Quart de Poblet.

  Malgrat la seua afició per l'escriptura des de la infància, les seues incursions en el món literari es van limitar a participar i guanyar el certamen de relat breu de l'IES Lluis Vives amb 17 anys. Fins a Cuentos para Gigantes, la primera història que presenta a concurs en una editorial i que resulta elegida per a ser publicada.

  Pujar