22 d’octubre de 2019 22/10/19

L'alcaldessa de Quart se suma a l'exigència a Foment que paralitze l'avantprojecte d'ampliació de la V-30

L'alcaldessa de Quart se suma a l'exigència a Foment que paralitze l'avantprojecte d'ampliació de la V-30 - (foto 1)

  L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha participat este matí en la reunió convocada per la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, amb els representants dels municipis afectats per l'avantprojecte d'ampliació de la V-30 presentat pel Ministeri de Foment. El consens de tots ha sigut unànime en exigir públicament al ministeri que paralitze el projecte tal com està redactat en l'actualitat per a replantejar-lo des de la participació, consensuant-lo amb totes les parts des d'una visió d'àrea metropolitana en el seu conjunt.

  Carmen Martínez ha incidit que és un projecte caduc, que es basa en dades obsoletes i irreals actualment, no té en compte actuacions ja consolidades aprovades pel propi Ministeri i la Generalitat, ignora totes els compromisos en matèria de mobilitat sostenible i, en el cas de Quart de Poblet, no solament queda encaixonat i sense accés a la V-30, sinó que no es té en compte el planejament urbanístic del municipi amb noves àrees d'urbanització com Molí d'Animeta. "En lloc d'allunyar el tràfic perillós i dens del casc urbà, l'acosta", ha explicat.

  "Agraïsc la iniciativa de la consellera perquè som pobles entre els quals no hi ha cap frontera, el que li passa a un li afecta a l'altre, i hem d'actuar de forma coordinada liderats per la Generalitat i també de forma bel·ligerant contra un projecte que hauria d'estar pensat per al segle XXII i és del segle XIX. Si el ministeri haguera fet una reunió com la d'hui amb els ajuntaments, des de la lleialtat institucional, no ens trobaríem en esta situació i la nostra actitud seria molt diferent", ha assegurat l'alcaldessa.

  Martínez ha instat a Foment a començar de 0 "des de la participació ciutadana, escoltant els ajuntaments, la Generalitat, la ciutadania, perquè les coses es poden millorar molt i la nostra obligació és treballar des de la responsabilitat i el consens perquè els recursos públics, de tots i totes, es gestionen de la manera més eficaç".

  ocultar
  L'alcaldessa de Quart se suma a l'exigència a Foment que paralitze l'avantprojecte d'ampliació de la V-30
  Pujar