27 de novembre de 2020 27/11/20

El Consell de Salut llança una campanya per a l'adhesió dels municipis a la Xarxa Salut

    El Consell de Salut del Departament Manises ha llançat una campanya perquè les localitats de la zona s'adherisquen a la Xarxa Salut, inserida en el marc de l'IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. La Xarxa Salut té com a objectiu conjuminar als municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar el desenvolupament i implantació d'accions de salut local, per a millorar la participació, la convivència i la cohesió social. Bartolomé Nofuentes, president del Consell de Salut i regidor de Quart de Poblet, va convocar les principals autoritats en matèria de salut i sanitat de l'àrea per a explicar les característiques de la xarxa i cridar a la inserció del major nombre de municipis en el projecte. Yátova i Xiva són els primers municipis del departament a participar.

    A partir de la seua adhesió a la Xarxa, es desenvoluparan accions en les localitats que fomenten la promoció de la salut des d'una perspectiva intersectorial i amb la participació de la població. Els municipis podran divulgar i compartir les seues experiències a través de l'Observatori Valencià de Salut. "A més del sistema sanitari, les polítiques socials i econòmiques tenen una influència clau en la salut de les persones", ha declarat Bartolomé Nofuentes, president del Consell de Salut.

    Per part seua, la Conselleria de Sanitat atorgarà suport tècnic i econòmic a les iniciatives i valorarà favorablement la participació dels municipis en la Xarxa de Salut en la concessió de subvencions.

    Per a participar en la Xarxa Salut, els municipis han d'haver aprovat en una sessió plenària la seua adhesió a l'IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, que planifica i organitza les polítiques de salut fins a l'any 2020. A partir de la seua adhesió, les entitats locals han de nomenar a una persona que represente la xarxa a nivell local i un grup promotor, a més de proporcionar un espai de participació per a proposar i desenvolupar accions de la Xarxa.

    Pujar