elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig proposa una reforma fiscal que compense els avantatges de Madrid per ser capital

Puig proposa una reforma fiscal que compense els avantatges de Madrid per ser capital
  • El president no descarta la idea d'un impost a les rendes altes de Madrid per aconseguir aquesta "harmonització"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat com a "bona opció" que les rendes més altes de la Comunitat de Madrid paguen més impostos per "harmonitzar" la fiscalitat a nivell nacional. El titular del Consell ha participat aquest dimecres en un esmorzar informatiu d'Europa Press a Madrid en què ha defensat una Espanya més cohesionada i en la qual es done més importància a la perifèria enfront del centralisme de Madrid.

El president de la Generalitat ha presentat cinc propostes de cohesió per resoldre els desafiaments territorials d'Espanya. Entre les diverses idees, destaca una reforma fiscal que no beneficie tant a la capital.

Puig ha recordat que Madrid està hui 36 punts per damunt de la mitjana en PIB per càpita i "toca" rebaixar privilegis. La seua proposta, limitar la capacitat de "l'efecte capitalitat" per atraure bases fiscals: "Cal una harmonització que impedixca la competència fiscal recolzada en els avantatges que origina la concentració d'ajuda del sector públic estatal".

En la mateixa línia, Puig proposa una aportació dels més beneficiats a les metròpolis per "compartir amb tots aquesta major productivitat generada pel suport públic. Si hi ha privilegi, ha d'haver contraprestació".

En aquest sentit, Puig proposa una nova eina per aconseguir aquesta aportació més gran per part de la capital. Preguntat per si es tractaria d'un impost per a les rendes més altes de Madrid, el president diu que podria ser una idea tot i que cal estudiar-la: "Hem de plantejar-ho seriosament a través del comitè d'experts de reforma fiscal, amb una imposició específica per a aquelles rendes que aporten un espai de solidaritat. Parlem d'equilibri ".

Pujar