elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig, al pic de la pandèmia, considera que "hi ha marge" abans d'arribar a un confinament

Puig, al pic de la pandèmia, considera que "hi ha marge" abans d'arribar a un confinament
  • Es podrien augmentar les restriccions en els propers dies però no un confinament domicilario: "Seria l'últim espai possible"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, davant les pressions dels seus socis de Compromís per augmentar les restriccions i davant la greu situació sanitària i les dades del covid que van cada dia a pitjor, ha tornat a insistir que encara "hi ha marge" abans d'arribar a un confinament total. Al ser preguntat aquest dimarts pels mitjans de comunicació, el president ha defensat que les mesures en les Comunitat Valenciana són de les més restrictives i suposen "una semiconfinament en la pràctica".

Puig ha dit que en els pròxims dies s'avaluaran les mesures que estan ara mateix vigents i es prendran les que corresponguen: "Hi ha marge abans d'un confinament domicilari", ha insistit el president, que considera que aquesta mesura té conseqüències molt negatives per a la salut i, en qualsevol cas, li correspon al Govern central prendre-les.

El president no descarta augmentar les restriccions tot però sí que alguna d'elles estiga relacionada amb un total confinament, com sí defensen des de Compromís, que aquest dimarts han detallat en què consistiria la seua proposta: obertes només activitats essencials i toc de queda a les 20:00 durant tres setmanes.

Preguntat per aquestes propostes, Puig entén que totes les aportacions són sempre considerades: "No tinc res a dir". El president ha deixat entreveure que "tampoc hi ha una relació directa entre les restriccions i el nombre de casos".

Insisteix el cap de Consell en la necessitat de complir les mesures ara vigents i ha agraït a tots els que les han complert aquest Nadal. El president, finalment, ha demanat als valencians que seguixquen complint les restriccions.

Pujar