elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig demana cautela després del pic de 500 contagis aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana

Arxiu
Arxiu
  • "He vist molts espais festius que sembla que no hi haja pandèmia però el virus segueix estant ací"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dilluns a seguir mantenint la prudència després del pic de contagis d'aquest cap de setmana i davant les imatges d'espais festius sense respectar les mesures de seguretat. El titular de el Consell ha demanat prudència: "Hem de ser prudents perquè aquest cap de setmana hi haurà al voltant de 500 persones infectades, el virus segueix estant ací".

Puig, en aquest sentit, ha lamentat el fet que hi haja molts espais festius "que sembla que no existixca el virus, com si haguera passat la pandèmia". Davant d'això, el president recorda que, tot i que tenim el gran escut de la vacunació, "hi ha un 10% de les persones que no estan vacunades encara".

A elles ha llançat un missatge perquè es vacunen "perquè són els que estan morint".

Mascaretes a les escoles

Preguntat per la possibilitat d'eliminar l'obligació de la mascareta en els patis dels centres educatius, el president ha dit que s'està treballant en aquest protocol. "Sempre garantint la seguretat, s'avançarà". Recorda Ximo Puig que aquesta qüestió és una cosa que està treballant la Conselleria de Sanitat en col·laboració amb l'educació.

Sisena ola

El president Puig també ha estat preguntat aquest dilluns a la visita a les obres d'ampliació de l'hospital Clínic de València per si aquest augment de contagis podria preveure una sisena onla. Al respecte, ha dit que "no es donen les circumstàncies" pel gran escut de la vacunació. "Hi ha menys hospitalitzats i menys contagiats, ja fa diverses setmanes que estem per baix de 50 en la incidència, és a dir estem en una situació de baix risc".

No obstant això, encara que haja baix risc, aquest segueix existint: "No es pot donar per superada la pandèmia, hem superat la pitjor fase però estem en una normalitat millorada, el que significa que hem d'atendre les lliçons de la pandèmia en tots els aspectes" .

Pujar