25 de novembre de 2020 25/11/20

Puig i Barceló compareixen per a anunciar noves restriccions en la Comunitat

Puig i Barceló compareixen per a anunciar noves restriccions en la Comunitat - (foto 1)
  • Està previst que a partir de les 20.00 d'aquest dijous es coneguen més mesures donat l'empitjorament de les dades de contagis per coronavirus

La Comunitat Valenciana era una de les poques comunitats que no estava sota un confinament perimetral però les tornes poden canviar en les pròximes hores. Està previst que en les pròximes hores el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareguen davant els mitjans de comunicació per a anunciar noves restriccions.

L'empitjorament de la situació en la Comunitat Valenciana, amb un augment dels contagis, les morts i les hospitalitzacions pel coronavirus dibuixen un nou escenari en el territori valencià. De fet, aquest matí Ximo Puig ha expressat la seua preocupació a pesar que la nostra és l'autonomia amb menor incidència acumulada del coronavirus: “Estem malament”. Així, Puig ha anunciat en Les Corts que continuaran prenent més mesurades ja que la situació “és aclaparadora”.

Cal recordar que durant la jornada d'aquest dimecres, el president Ximo Puig assegurava estar “expectant” per les decisions que anaren a prendre sobre aquest tema els seus iguals en altres CCAA, posant l'accent principalment en el rumb que seguiria la Comunitat de Madrid. Segons la decisió que es prenguera, la Generalitat mouria fitxa.

Aquest dijous Isabel Ayuso ha anunciat el tancament de Madrid durant el pont, per a evitar així una mobilitat massiva dels seus residents a altres ciutats pel que tot sembla apuntar que la Comunitat es deslliurarà de les restriccions directes.

Això si, encara que no s'haja decidit blindar a les províncies valencianes la veritat és que els seus ciutadans tindran poques opcions per a moure's pel territori espanyol perquè pràcticament totes les províncies limítrofes prohibeixen l'entrada d'altres ciutadans.

Això podria canviar en les pròximes hores ja que aquesta vesprada han mantingut una reunió el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat. Després d'aquesta, tots dos compareixeran en roda de premsa a les 20.00 per a informar sobre les mesures adoptades en la Comunitat Valenciana per a fer front al coronavirus, han informat fonts de la Generalitat.

Pujar