elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda

Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda
  • Del 8 al 31 de març, un total de 85 veïns de Puçol han donat la cara pel bon tracte com a manera de celebrar el Dia Internacional de la Dona

  • Cada matí , les xarxes socials municipals difonien diverses fotos de veïns, acompanyades d'una frase que ells mateixos havien triat

  • Una forma diferent de parlar d'igualtat i potenciar el costat positiu de les relacions

MÉS FOTOS
Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda - (foto 2)
Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda - (foto 3)

Com els actes massius estaven prohibits per la pandèmia, des de la Regidoria de la Dona de Puçol  s'ha apostat per les xarxes socials, però mantenint la col·laboració dels veïns i, sobretot, buscant una altra manera de parlar de les relacions no sols de parella, sinó en qualsevol context. El resultat ha sigut la campanya Puçol dona la cara pel bon tracte.

«Hem realitzat 85 entrevistes a veïns de la població i de cadascuna  hem tret una idea que mostre la postura de cada persona», explica Esperanza García, l'alma mater del projecte. «De manera individual, amb cada participant hem parlat de situacions de violència en les relacions de parella i hem valorat sobretot el bon tracte… i després, li hem fet un retrat».

El resultat? Una foto i una frase després de cada entrevista. I eixe és el material que s'ha exhibit per les xarxes socials municipals des del 8 al 31 de març, com recorda Esperanza: «les galeries de fotos en el Facebook És Puçol, fins al 31 de març, cada dia 3 o 4 retrats amb el seu missatge, excepte el dia 8 que, per a començar la campanya, triem publicar 8 imatges».

A més, eixes galeries de Facebook eren compartides en la resta de mitjans de comunicació municipals: Instagram, Telegram, WhatsApp… amb l'objectiu que ningú es quedara sense veure-les.

«Hem canviat la dinàmica negativa del maltractament, potenciant el positiu i la societat de Puçol s'ha involucrat, per la qual cosa ha sigut un gran èxit: representants de les associacions, clubs esportius, falles, festes, polítics… tots han col·laborat», recorda la regidora de la Dona, Paz Carceller.

Una idea que ha funcionat tan bé que alguns veïns deien els últims dies per a sumar-se a la campanya i, sobretot, que ja s'està estudiant com reutilitzar eixes imatges en el futur: exposicions, pancartes, actes… les propostes s'aniran adaptant al que l'actual situació per la Covid vaja permetent.

Per a Paz, l'important  és que «hem obert un altre camí a l'hora de parlar d'estos temes: primer, amb la campanya Anem de la mà i ara amb el projecte Puçol dona la cara pel bon tracte. I l'èxit ens anima a seguir en esta línia, no cal estigmatitzar, sinó potenciar el costat positiu».

La clau de l'èxit ha estat a mostrar l'altra cara de la moneda, oblidar el costat negatiu i pensar en positiu: Puçol parla del bon tracte.

Pujar