elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onze alcaldesses juntes contra la violència de gènere

Onze alcaldesses juntes contra la violència de gènere
    MÉS FOTOS
    Onze alcaldesses juntes contra la violència de gènere - (foto 2)
    Onze alcaldesses juntes contra la violència de gènere - (foto 3)

    Un total d'onze alcaldesses de pobles de l'Horta, una diputada i una periodista es van reunir el dimarts 24 d'octubre a Alboraya per a debatre sobre la violència de gènere i el treball que poden i han de realitzar els ajuntaments per a combatre una situació que seguix sense normalitzar-se. Fotos, vídeos de sensibilització i un especial del periòdic El Meridiano de l'Horta serviran per a difondre les propostes d'estes alcaldesses que no estan contentes amb les mesures que s'estan prenent.

    La idea va ser de la periodista Silvia Tormo (El Meridiano): reunir les dones amb més autoritat política a l'Horta per a veure què es podria plantejar de cara al 25 de novembre, Dia Contra la Violència de Gènere.
    Són 42 els pobles de l'Horta valenciana, d'ells 13 compten amb alcaldesses al capdavant dels seus ajuntaments. Totes van ser citades a la reunió, encara que al final només 11 van poder assistir a la cita: Elvira García (Alaquàs), Eva Sanchis (Godella), Conxa García (Picassent), Amparo Orts (Moncada), Luisa Salvador (El Puig), Alba Cataluña (Vinalesa), Rosella Antolí (Bonrepòs), Eva Sanz (Benetússer), Carmen Martínez (Quart) i Lola Sánchez (Puçol).

    Junt amb elles, la diputada d'Igualtat, Isabel García, i la periodista Silvia Tormo van formar una particular taula per la igualtat, on van debatre a l'aire lliure, sense la pressió de les càmeres ni encotillats torns de paraula. Idees, propostes, a vegades desgavellades, suggeriments, queixes... de tot va haver-hi al llarg d'una hora en el que l'important era eixa tempestat d'idees de què han d'eixir una sèrie de vídeos i articles per a motivar tots els públics, perquè el panorama actual seguix molt lluny d'eixa igualtat que tots desitgen.

    "Els jóvens veuen normal el control dels xics sobre les seues parelles", es queixava una. "Alguna cosa estem fent malament quan això continua existint", apuntava una altra. "Són estereotips que continuem repetint", assenyalaven diverses. "Falten recursos econòmics". "Sí, però sobretot que es considere la violència de gènere com un gran problema". "Clar, i que hi haja un major control sobre els mitjans de comunicació..."

    Moltes idees, algunes assumint la mea culpa, perquè en els ajuntaments potser no es fa tot allò possible. Altres parlant d'instàncies majors, que no doten pressupostàriament a algunes lleis que caldria fer complir amb major rigor. Totes, en definitiva, intentant aportar el seu òbol. Treballant juntes, sense importar la grandària del poble o la ideologia del partit en el govern.

    L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, valora esta iniciativa com un gran exemple de col·laboració entre ajuntaments perquè "hem d'implicar-nos més tota la societat, ja que és un problema d'educació i ara com ara no estem aconseguint eradicar la violència de gènere"; encara que, al mateix temps, compartix algunes de les queixes sobre la falta de pressupostos en instàncies superiors a les municipals: "Els ajuntaments hem de treballar el tema, però ens han de proporcionar les ferramentes per a poder fer-ho, és un problema que cal combatre des de dalt cap avall, amb pressupostos, amb mitjans per a lluitar i conscienciar els veïns".

    Una nova iniciativa que es va saldar amb una àmplia documentació gràfica i escrita que serà distribuïda al novembre, a través de periòdics i xarxes socials, dins d'una àmplia campanya de lluita per la igualtat.

    Pujar