elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Puçol tanca l'exercici 2017 amb un superàvit de 1.270.000 euros

L'Ajuntament de Puçol tanca l'exercici 2017 amb un superàvit de 1.270.000 euros
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Puçol tanca l'exercici 2017 amb un superàvit de 1.270.000 euros - (foto 2)
  L'Ajuntament de Puçol tanca l'exercici 2017 amb un superàvit de 1.270.000 euros - (foto 3)

  En el ple del passat dia 26 de març, el regidor d'Hisenda Enric Esteve donà compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2017. Segons el regidor, «a dia de hui podem afirmar que el Pressupost de l'any 2017 s'ha executat complint l'objectiu d'estabilitat pressupostària, la regla de la despesa, de la morositat i del període de pagament a proveïdors, i finalment, s'ha tancat amb un superàvit de 1.270.000€».

  L'Ajuntament de Puçol al complir amb les condicions que ordena el Govern Central, podrà destinar este superàvit a inversions financerament sostenibles que estiguen dins de la relació d'epígrafs publicada en el B.O.E. del passat dia 24 de març, la qual amplia enguany l'objecte al que poden destinar-se estes inversions.

  És per això que este superàvit es podrà destinar tambè a inversions en assistència social primària, equipaments culturals i museus, seguretat i ordre públic, instal·lacions esportives, entre altres, apart dels epígrafs que ja contemplava la pròrroga de la disposició adicional sexta de la LOEPSF, introduïda mitjançant la Llei Orgànica 9/2013, de 20 de desembre, que els ajuntaments que realitzen una bona gestió poden aplicar.

  «Este superàvit ens ve molt bé per a dur a terme part de les inversions que van quedar fora del pressupost de 2018 i que ara amb l'autorització del Govern podrem executar», apunta l'alcaldessa Lola Sánchez, després de que la Resolució d'Alcaldia num. 593, de 28 de febrer, aprovà esta liquidació. «Encara que el Govern de l'Estat no ha complit amb l'acord que va presentar la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, es a dir, que els ajuntaments que complim amb totes les lleis i tanquem l'exercici amb superàvit, com és el cas de l'Ajuntament de Puçol, també puguem dur a terme despesa corrent, la qual cosa en certa manera torna a castigar als ajuntaments cumplidors, que som els que amb el nostre estalvi rebaixem el dèficit de l'Estat».

  Pujar