7 de desembre de 2019 7/12/19

Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives

Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives - (foto 2)
    Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives - (foto 3)
    Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives - (foto 4)

    Després de dos mesos d'obres, la remodelació de la plaça Lluís Vives ja està finalitzada, combinant el respecte als arbres ja existents amb la substitució del paviment i la instal·lació de noves bancades, tot això en la primera plaça de la població que és íntegrament accessible des de tots els seus angles i que incorpora el reg per degoteig i noves plantes aromàtiques.

    Durant els mesos de juliol i agost, l'empresa Imbestem Gestió Integral ha sigut l'encarregada de realitzar l'actuació de millora i condicionament de la plaça Lluís Vives, amb criteris de respecte mig ambiental i accessibilitat, comptant per a l'actuació amb un pressupost de 51.000 euros.

    Els treballs s'han centrat en sis aspectes: els escocells, el paviment, les instal·lacions de reg i clavegueram, l'accessibilitat, el mobiliari urbà i l'enjardinament.

    "S'han ampliat els escocells de les zones sud, est i nord de la plaça, perquè tots els arbres existents queden integrats en aquestes zones que ara compten amb reg per degoteig. Només el costat oest manté els mateixos escocells que ja tenia", apunta Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. "Com s'ha eliminat el vell paviment de la plaça, que estava molt deteriorat, hem instal·lat sota el nou paviment una xarxa de reg per degoteig que arriba a tots els arbres antics i a les noves plantes aromàtiques i decoratives que hem incorporat".

    Aprofitant el desnivell de la plaça, s'ha augmentat el nombre de reixetes per a la recollida d'aigua de pluja i evitar així que es formen tolls que impedisquen l'ús d'aquest espai públic en èpoques de pluges.

    També les diferents èpoques de l'any han sigut tingudes en compte a l'hora de crear una gran plaça central pavimentada per a jocs i gaudi de tots els públics, amb peces de llambordes de formigó imprés, mentre que en l'entorn s'han col·locat bancs amb diferents dissenys i situats tant sota els arbres com a l'aire lliure, perquè puguen ser utilitzats a l'estiu o hivern pels veïns.

    "A més s'ha creat un pas de vianants al carrer Pobla de Farnals i un gual de vehicles en l'entrada pel carrer Blasco Ibáñez, per a permetre que els vehicles de neteja i les netejadores puguen accedir en tot moment, al mateix temps que es tanca l'accés dels vehicles particulars amb daus de formigó que serveixen també de bancs per a asseure's els veïns", finalitza l'alcaldessa Lola Sánchez. "El resultat és una plaça àmplia, moderna, accessible a tots els públics i respectuosa amb el medi ambient".

    L'únic serrell que queda per resoldre és la poda dels frondosos arbres que ocupen l'entorn de la plaça, la grandària de les quals a vegades els acosta massa als habitatges. Una tasca que començarà a realitzar-se al setembre pels treballadors de la brigada municipal, dins del seu pla anual de poda dels espais públics de la població.

    ocultar
    Després de dos mesos d'obres, els veïns ja gaudeixen de la nova plaça Lluís Vives
    Pujar