25 de maig de 2020 25/5/20

Condecoracions per a dos voluntaris de Protecció Civil Puçol

Condecoracions per a dos voluntaris de Protecció Civil Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Condecoracions per a dos voluntaris de Protecció Civil Puçol - (foto 2)
  Condecoracions per a dos voluntaris de Protecció Civil Puçol - (foto 3)

  Dos voluntaris de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil Puçol van rebre una distinció especial dissabte passat 7 de desembre en l'acte de Lliurament de Medalles i Condecoracions de l'Associació Nacional de Protecció Civil d'Espanya (ANAV), celebrat a Madrid i presidit pel Director General de Protecció Civil, Alberto Herrera, i el president de la ANAV, Arturo Fuente. El motiu: la realització de maniobres de reanimació cardiopulmonar en diferents ocasions amb éxit.

  En primer lloc, Montserrat Molina, voluntària i cap d'equip, va rebre en categoria de bronze la Creu de Serveis Distingits per dues accions en les quals va usar maniobres de reanimació cardiopulmonar, aconseguint en una d'elles mantindre la circulació activa fins a l'arribada dels serveis sanitaris, secundada per altres companys.

  En segon lloc, Marcos Úbeda-Portugués, cap primer de la Guàrdia Civil i voluntari de Protecció Civil Puçol, va obtindre la Creu de Serveis Distingits, en categoria de plata, després d'atendre un home en el terme municipal de Gilet i salvar-li la vida aplicant maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada de serveis mèdics. Este reconeixement el va obtindre juntament amb els seus companys guàrdies civils Miguel Ángel Castillo i Claudio García, de la Companyia de Sagunt.

  Els fets van ser considerats transcendents i proposats per a la seua distinció per part de la prefectura de la ALVPC Puçol. «Considerem que han de ressaltar-se aquelles conductes positives del voluntariat, màximament quan aquestes es produixen estant fora de servei, sense mitjans, amb una anomenada al 112 i, en moltes ocasions, amb personal inexpert en aquestes tècniques», afirma Rubén Hernandis, cap d'agrupació.

  A més d'este reconeixement formal, l'agrupació local està rebent nombrosos reconeixements pels diferents fets en els quals ha col·laborat, i treballa ja la planificació de 2020, amb l'interés de formar als nostres veïns més joves a usar el 112 i realitzar una RCP amb seguretat. «Falta una labora d'ensenyament a la població general d'aquesta mena de maniobres», destaca Hernandis, que afig que estan  col·laborant amb els col·legis de la població per a realitzar la formació al llarg de tot l'any.

  Entre els projectes futurs, l'agrupació té prevista la formació interna del voluntariat, reforçada amb els cursos de IVASPE, la dotació material de mitjans per a fer front a nous episodis de pluges o incendis amb major seguretat, la informació i educació a la resta de societat civil en autoprotecció i la disponibilitat plena de l'agrupació per a quants serveis siga requerida la seua presència en cas d'emergències dins del seu àmbit competencial.

  Finalment, estes distincions suposen el punt d'inici al 10é aniversari de l'agrupació local de voluntaris que, fundada en 2010, porta els últims cinc anys exercint un paper imprescindible en molts dels esdeveniments, preemergències i emergències que tenen lloc en la nostra població. «Porque, com bé va dir el president de ANAV parafrasejant a un exministre d'Interior, ‘si amb els voluntaris és difícil, sense ells seria impossible’», conclou el cap de l'agrupació.

  Pujar