25 de novembre de 2020 25/11/20

Un pres de Picassent cala foc al seu matalàs i ha de ser rescatat pels funcionaris de presons

Un pres de Picassent cala foc al seu matalàs i ha de ser rescatat pels funcionaris de presons - (foto 1)
  • Els treballadors van haver de ser atesos i un d'això es troba en baixa mèdica

En la vesprada del diumenge el centre penitenciari de Picassent va ser el protagonista d'un nou succés que acabe amb el desallotjament de tots els interns instal·lats en dos de les plantes del recinte a causa d'un incendi en una de les cel·les.

Els fets van tindre lloc en el mòdul 19 i van ser causats per un intern de primer grau – màxim nivell de perillositat – qui va provocar un incendi en la seua pròpia cel·la cremant el seu matalàs. En detectar el que estava ocorrent funcionaris de presons van acudir a sufocar el foc i salvaguardar la vida de tots els interns del mòdul.

Després d'acabar amb el foc i desallotjar a la resta d'interns del mòdul, diversos treballadors patien de picors en ulls, nas i gola a causa del fum. Dos d'ells van haver de ser traslladats a infermeria per a un reconeixement mèdic, el qual va concloure que un d'ells ha de prendre's alguns dies de baixa mèdica.

Per la seua part l'intern ha eixit il·lés i després de passar per la consulta del metge ha sigut destinat a una cel·la de protocol de prevenció de suïcidis. 

Reivindicacions dels funcionaris

Davant el succeït CSIF Picassent ha remés un comunicat en el qual, una vegada més, ha reiterat la falta de condicions laborals que pateixen els treballadors de presons. Entre les seues reivindicacions la més destacada és el numere de vacants no cobertes, que segons la seua informació, només en l'àrea de vigilància ascendisc a més de 80 places.

A més, denúncia que el mòdul on s'allotgen els interns més perillosos – de 1r grau – no reuneix les condicions necessàries per a aquest tipus de presos i demanen el seu tancament.

Pujar