20 de setembre de 2020 20/9/20

Podem demana al PSOE que lleve al PP de la Moncloa pels seus "continus incompliments i incapacitat"

  El, senador per València de Podem, Ferran Martínez ha advertit hui que «és necessari traure al PP de la Moncloa i el PSOE hauria de replantejar-se la seua posició sobre aquest tema» i en aquest sentit, ha destacat que «el Govern del PP ni aconsegueix traure avant els seus pressupostos, ni compleix amb els seus compromisos cap a les Comunitats Autònomes, ni és capaç d'abordar les reformes estructurals que requereix Espanya com referent al finançament autonòmic».

  Martínez s'ha referit a la reducció de la previsió d'ingressos de la Comunitat Valenciana en 353 milions d'euros sobre una xifra anterior, 8.699 milions, donada pel propi Ministeri d'Hisenda el juliol passat. El Govern de Rajoy ha culpat d'aquest descens a la falta d'acord sobre els Pressupostos Generals de l'Estat, alguna cosa que Martínez rebutja i atribueix a «una nova volta de rosca en la política de pressió cap a la Generalitat Valenciana, que es combina amb noves retallades a la Generalitat per a donar compliment a la regla de despesa i l'habilitació de nous mecanismes de control per a poder acollir-se als préstecs del FLA».

  Segons FEDEA, aquesta nova xifra de 8.345 milions d'euros deixaria la previsió de 2018 fins i tot per sota de la del 2017, que es va mantenir en 8.503 milions. Ferran Martínez ha recordat també la reivindicació d'un millor finançament per a la Comunitat Valenciana, assenyalant un altre incompliment del PP, el del compromís per a reformar-la abans de 2018.

  Blindatge de polítiques socials

  «Per desgràcia el PP ens té acostumats a aquests incompliments; el Consell no pot adoptar una posició conformista quan queda clar que els anuncis d'un dia són els incompliments de l'endemà,» explica el senador de Podem. «Els canvis que precisen els valencians i valencianes no poden dependre de la bona voluntat d'un Govern així. Per açò Podem va signar un acord amb el Consell sobre els Pressupostos que inclou el blindatge de les polítiques socials perquè aquestes no queden a l'arbitri del Ministeri d'Hisenda i dels seus anuncis».

  El senador ha rebutjat també les amenaces del Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui ha supeditat el finançament de la Generalitat al fet que els partits que recolzen el Consell recolzen els Pressupostos Generals del Govern del PP.

  Al seu judici, «el Govern del PP respon a la seua incapacitat política per a aprovar els Pressupostos afegint l'incompliment dels seus compromisos sobre finançament autonòmic; la incapacitat del PP per a traure avant la gestió del seu Govern s'està convertint en un factor d'amenaça i desestabilització de la Generalitat i de la resta de CCAA».

   

  Pujar