5 d’agost de 2020 5/8/20

La Pobla de Vallbona presenta el Pla Municipal d'Igualtat

La Pobla de Vallbona presenta el Pla Municipal d'Igualtat - (foto 1)

  L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona presenta el projecte per elaborar un Pla Municipal d'Igualtat Municipal. Es tracta d'un pla que es marca com a objectiu estudiar les situacions de desigualtat de gènere que es produeixen al municipi i poder actuar per reduir-les. Amb este pla, l'Ajuntament es marca un objectiu ambiciós, ja que no es limita només a un estudi sobre l'administració local sinó que abastarà la situació general de tota la localitat.

  En una primera fase, el pla analitzarà la situació de la igualtat a l'ajuntament. Al mateix temps el pla contempla l'avaluació de la situació a tot el municipi, el que suposarà iniciar un procés de participació ciutadana. Dins el pla d'igualtat es mantindran reunions amb representants veïnals, associacions i trobades sectorials per a conéixer la percepció de la igualtat que es té a la localitat.

  El Pla Municipal d'Igualtat estarà finalitzat el mes d'abril i marcarà una sèrie de mesures d'actuació per a revertir esta situació de desigualtat. Entre les primeres actuacions s’impartirà formació per als funcionaris, policies i la comunitat escolar en esta línia. Amb açò es vol millorar el tracte igualitari i l'ús d'un llenguatge no sexista en l'administració. Tindrà un període de vigència de 4 anys, des de 2017 fins a 2021 i des de l'equip de govern es vol que siga transversal. Per això, durant la seua tramitació es donarà participació a tots els partits polítics i una vegada finalitzat, el document se sotmetrà a la votació del plenari per a formar part del programa d'actuacions municipal.

  El Pla Municipal d'Igualtat 2107-2021 l'elaborarà una empresa especialitzada i comptarà amb la participació un equip multidisciplinar de politòlegs, sociòlegs i agents d'igualtat. La regidora de Drets Civils ha manifestat la necessitat de fer este estudi que serà el primer que s'elabore a la localitat. “Creguem que ens aportarà informació objectiva amb dades de la realitat local, però també amb dades subjectives de la percepció que tenen els veíns de la igualtat a la localitat.. Tots els pobles deurien d’elaborar un mapa de la seua realitat i per això a la Pobla anem a fer el primer Pla d’Igualtat que ens permeta saber com hem d’actuar per a millorar-la”.

  La presentació del Pla d’Igualtat s’ha fet este dimarts al Museu Etnològic de la Casa Gran i ha comptat amb la participació de l’Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, la regidora de Drets Civils, Regina Llavata, el politòleg José Luis Sahuquillo i el sociòleg Joan Gonçales.

  Pujar