elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona adjudica la redacció del projecte del nou Centre de Dia La Rascanya

La Pobla de Vallbona adjudica la redacció del projecte del nou Centre de Dia La Rascanya
  • Les obres començaran abans que acabe l’any i es preveu que els treballs finalitzen durant el 2023

  • El servei atendrà 80 veïns i veïnes en un lloc amb grans espais verds

MÉS FOTOS
La Pobla de Vallbona adjudica la redacció del projecte del nou Centre de Dia La Rascanya - (foto 2)

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha adjudicat la redacció del projecte per a la construcció del futur Centre de Dia per a persones majors de la Rascanya. La infraestructura es construirà a l’avinguda de la Mar Mediterrània de la Rascanya i estarà sufragada íntegrament per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Pla Convivint, amb una inversió de més d’1,4 milions d’euros. 

La previsió és que les obres comencen abans que finalitze l’any i que els treballs s’executen durant el 2023. El centre de dia per a persones majors, amb una capacitat per a 80 veïns i veïnes, oferirà diversos serveis amb un model residencial humanitzat i centrat a millorar la qualitat de vida de les persones. La futura infraestructura donarà resposta a les reclamacions fetes des de l’Ajuntament de la Pobla des que l’any 2017 s’iniciaren els tràmits per a construir el centre.

El Centre de Dia de la Rascanya serà un nou recurs per a persones majors que donarà un servei de proximitat al municipi i a tota la comarca de Camp de Túria, amb la funció d’afavorir que les persones majors puguen romandre en el seu entorn familiar i social el màxim temps possible, així com millorar el seu benestar.

Un centre amb grans espais verds

L’edifici es vertebra al voltant d'un pati interior en 3 grans zones: zona de cuina, menjador i zona d'activitats ocupacionals, zona de descans i rehabilitació i zona d'administració i personal.

El centre disposarà de diversos espais verds i a l’aire lliure: el jardí exterior a l’Est, hort, jardí Nord, gimnàs exterior, i una gran zona d'esplai, els quals fan un total de 928,49 m² de zona verda exterior. Així mateix, la parcel·la del centre de dia està al costat d’una zona verda d'ús públic, la qual cosa farà que l'entorn siga encara més agradable i obert.

Pujar