elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona rep 1.310.960 € per a la compra de nous habitatges públics

La Pobla de Vallbona rep 1.310.960 € per a la compra de nous habitatges públics
  • Permetran la compra de 13 nous pisos que ampliaran a 53 l’oferta de vivenda pública al municipi

  • La Pobla de Vallbona és el primer municipi a aconseguir l’ajuda de la Generalitat

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aconseguix una subvenció de més d'1.320.000 per a l’adquisició de noves vivendes. L’ajuda permetrà la compra de 13 pisos que formaran part de l’oferta d’habitatge públic. Ho fa dins el conveni de tanteig i retracte firmat pel consistori amb la Conselleria d’Habitatge

La Pobla de Vallbona és el primer municipi a la Comunitat en ser beneficiari d’esta subvenció ja que ha estat el primer ajuntament que ha sol·licitat esta ajuda. A més, esta subvenció servirà per a la reforma dels habitatges adquirits per l’ajuntament.

La subvenció, concedida per la Conselleria d’Habitatge dins el Pla ADHA, suposa un fort impuls a la política de vivenda pública portada a terme per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. Més de 526.000 euros arribaran de fons de la Generalitat Valenciana mentre que els més 786.000 restants ho faran a través del govern central.

Esta subvenció se suma a la que l’ajuntament va rebre en 2021 de més de mig milió d’euros i que van facilitar la compra dels primers 8 pisos. Són més d'1,8 milions d’euros els que la Pobla de Vallbona ha aconseguit en subvencions en dos anys i que ha permés disposar d’un parc de vivenda pública sense cap cost per a les arques municipals.

En total, l’ajuntament gestionarà enguany 53 pisos de titularitat pública,  24 en propietat i 29 a través de la cessió de gestió per part de la Generalitat amb destinació social. Des del consistori s’és conscient de la problemàtica de l’habitatge i amb estes accions es pretén garantir l’accés a una vivenda digna.

La Pobla de Vallbona s’ha convertit en el darrer any en un referent en vivenda pública. Fins a 2020 el municipi no disposava de cap habitatge i en l’actualitat són més de mig centenar els pisos al servei de les polítiques públiques.

Pujar