Castellano

Sí-Podem demana un informe de valoració de costos per a la possible remunicipalització del servei de neteja de dependències municipals

Sí-Podem demana un informe de valoració de costos per a la possible remunicipalització del servei de neteja de dependències municipals

  Sí-Podem va registrar en l'ajuntament de Petrer una sol·licitud al departament de Serveis Generals perquè realitzen un estudi econòmic comparatiu del servei de neteja.

  "Esperem que aquesta vegada s'atenga les nostres peticions, ja que es va sol·licitar l'estudi del contracte de parcs i jardins i encara estem esperant", explica Cremades.

  Per a la formació morada el procés és senzill. Eliminant el percentatge de benefici  empresarial i el pagament d'alguns impostos que l'ajuntament està exempt, és de sentit comú que la municipalització supose un estalvi per a les arques municipals. "Ara el que tornem a sol·licitar és un estudi comparatiu de costos per a confirmar aquesta lògica aclaparadora", assegura Sergi Cremades.

  Com vénen denunciant des d'abans de participar en les institucions, Sí-Podem assegura que les polítiques neoliberals han afavorit la externalització i la privatització de serveis públics amb l'únic objectiu de generar un negoci a les empreses privades. "Però no per a les PIMES locals o comarcals, vertaderes agents econòmics, sinó tot el contrari, la legislació, concretament la llei de contractes del sector públic, ha afavorit les contractació de multinacionals que només obeeixen a la lògica del benefici i del saqueig de les arques públiques. Ha arribat l'hora de revertir aquestasituació", prossegueix el portaveu de Sí-Podem.

  Para Sí-Podem, la municipalització de serveis comporta grans beneficis per a Petrer, Hi ha un estalvi considerable i ho demostren les dades de remunicipalizaciones realitzades en altres municipis, com també es demostra en la millora substancial dels serveis prestats, al mateix temps que es garanteix els drets de les i els treballadors. "Municipalitzar és una eina de treball garantit, un agent generador d'ocupació pública", assegura Sergi Cremades.

  En breu es complirà el contracte de l'empresa que gestiona la neteja de les dependències públiques municipals, és el moment adequat per a realitzar l'estudi de costos i valorar la possibilitat de la seua remunicipalització. No perdem una altra oportunitat per a Petrer.

  Pujar