Castellano

ERPV ofereix suport a la veïna de Petrer que va patir un cas de "discriminació i vexació lingüística" a Correus

ERPV ofereix suport a la veïna de Petrer que va patir un cas de "discriminació i vexació lingüística" a Correus

  El vicesecretari d’Organització d’Esquerra Republicana del País Valencià Domènec Garcia i la senadora republicana Elisenda Pérez han visitat este dilluns la localitat de Petrer, on s’han reunit amb la veïna que fa unes setmanes va patir un cas de "discriminació i vexació lingüística" per part de la directora de l’oficina de correus d’aquesta localitat.

  Els dirigents d’ERPV han posat al corrent de les preguntes formulades des del senat sobre els fets, en què es recorda al govern espanyol que el Reial Decret 5/2015 imposa el deure dels treballadors públics de «garantir l’atenció al ciutadà en la llengua que aquest sol·licite, sempre que siga oficial en el territori».

  A la reunió s’han compromés a informar-la de la resposta del govern «tot i que l’experiència en casos anteriors fa pensar que no es farà tot el que caldria». En aquest sentit Elisenda Pérez ha remarcat que «cal denunciar cada agressió lingüística. Ara com ara és la manera de dir-li al govern espanyol que no anem a tolerar cap discriminació amb la llengua».

  Per la seua banda, Domènec Garcia ha manifestat que «malauradament al País Valencià patim massa agressions lingüístiques que, de vegades, no es denuncien per pensar que la denuncia no du enlloc. Des d’ERPV sempre estarem disposats a portar les demandes de la gent on calga per fer valdre els nostres drets».

  Correus garanteix l'ús del valencià a la seva xarxa d'oficines de la Comunitat Valenciana i vol fer els aclariments següents:

  "Des de Correus estem treballant per aclarir els fets succeïts a l'oficina de Petrer i volem destacar l'excepcionalitat d'aquest succés. Correus atén des de la seva Àrea Aquest diàriament prop de 40.000 persones a la xarxa d'oficines de la Comunitat Valenciana i Balears, sense que es produeixin queixes per assumptes relacionats amb la discriminació lingüística. Correus respecta els drets lingüístics de tots els ciutadans i ciutadanes i garanteix l'ús de les llengües cooficials a la seva xarxa d'oficines, mantenint el bilingüisme a tota la cartelleria i papereria utilitzada a les oficines".

  A més, "tant a la borsa de treball com a l'últim procés de consolidació d'ocupació s'ha tingut en compte entre els mèrits dels aspirants valorar el coneixement de llengua oficial pròpia de cada Comunitat Autònoma. En el nostre cas, el coneixement acreditat del valencià es premiava amb 1 punt per als llocs de repartiment i agent de classificació i 3 punts per als llocs datenció al client.Per acreditar el coneixement de la llengua cooficial calia presentar un certificat oficial expedit o homologat pels organismes públics competents en la matèria A més, en aquest certificat, cal indicar el nivell de competència lingüística, d'acord amb el Marc Europeu Comú de Referència (MCER), per als llocs de repartiment el nivell exigit ha estat un A2 o superior, així com títols equivalents o homologats i per als llocs datenció al client el nivell requerit ha estat el B1 o superior, així com títols equivalents o homologats per organismes públics competents en la matèria".

  Pujar