28 de gener de 2020 28/1/20

El codirector de les excavacions d'Atapuerca impartirà demà una conferència organitzada per la Seu Universitària de Petrer

El codirector de les excavacions d'Atapuerca impartirà demà una conferència organitzada per la Seu Universitària de Petrer - (foto 1)

    La Seu Universitària de Petrer organitza la conferència «Atapuerca: últimos hallazgos en investigaciones», impartida per l'investigador José M. Bermúdez, premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, i codirector de les excavacions de la serra d'Atapuerca. La cita, tindrà lloc demà dijous 14 de març a les 20 hores en el Centre Cultural de Petrer (C/ Sant Bartolomé, 5).

    José María Bermúdez de Castro (Madrid. 1952) va fer el batxiller a l'Institut Ramiro de Maeztu de Madrid. Va cursar Ciències Biològiques en la Complutense de Madrid. L'any 1985 es va doctorar en la mateixa universitat amb una tesi sobre l'estudi antropològic de les dents dels aborígens canaris, universitat de la qual és professor titular. José María també és professor investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, en excedència des del 2005 perquè va passar a dirigir el Centre Nacional d'Investigació sobre Evolució Humana. Del càrrec va cessar al desembre del 2012, però en la institució roman coordinant el Programa Paleobiologia d'Homínids. Des del 1991 és codirector, juntament amb Juan Luís Arsuaga i Eudald Carbonell, dels jaciments de la serra d'Atapuerca a Burgos, un referent obligatori per a qualsevol estudi mundial de l'evolució humana al qual es va incorporar l'any 1983. A més, comparteix la vicepresidència de la Fundació Atapuerca amb els seus dos companys, és membre de l'Ícaro Think Tank, membre del Comitè Científic de la Revista Espanyola d'Antropologia Biològica, membre del Comitè Científic de la Revista Espanyola de Paleontologia, membre del Comitè Avaluador de la revista Journal of Human Evolution, membre del Consell Assessor de la Fundació Duques de Soria, i membre del Consell Permanent de l'Associació Internacional per a l'Estudi de la Paleontologia Humana de la UNESCO, a més de doctor honoris causa per la Universitat de Burgos, acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Galícia i tota una institució en la datació de peces dentals en paleoantropologia humana. Trajectòria vital que el va fer creditor del Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica l'any 1997.

    Pujar