Castellano

Amoraga visita els museus arqueològics de Petrer i Crevillent

Amoraga visita els museus arqueològics de Petrer i Crevillent
  • Ha presentat les 'Actes de les V Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana'

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat el Museu Arqueològic i Etnològic Dámaso Navarro de Petrer i el Museu Arqueològic Municipal / Casa-Museu del Parc Nou de Crevillent.

A Petrer, Carmen Amoraga ha presentat 'Actes de les V Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana'. La Direcció General organitza anualment jornades dirigides a la formació contínua dels responsables de museus.

En les jornades celebrades a Petrer es va abordar la gestió que es fa en els museus des de la perspectiva administrativa, tècnica, investigadora i didàctica, així com la tasca que duen a terme en l'estudi, conservació i divulgació del patrimoni cultural vinculat al seu àmbit territorial. Les sisenes seran a la província de València, en concret a Gandia, els pròxims 10 i 11 de desembre.

Juntament amb l'alcaldessa del municipi, Irene Navarro, ha visitat el museu arqueològic, un espai que recorre la història del municipi des del Neolític, passant per les restes arqueològiques de l'Edat del Bronze, ibèriques, romanes o medievals. Més de 300 peces arqueològiques i etnològiques, entre les quals destaca el mosaic romà de Vil·la Petrària.

A Crevillent, la directora general s'ha reunit amb l'alcalde, José Manuel Penalva, que li ha explicat el nou projecte museogràfic del Museu Arqueològic, l'objectiu del qual és presentar els continguts amb un disseny atractiu per als visitants. Aquest museu disposa d'una col·lecció que permet rastrejar l'evolució de les cultures des del Paleolític superior, fa uns 30.000 anys, fins a l'islam.

Pujar