31 de maig de 2020 31/5/20

Trobada de professionals amb programadors internacionals de música antiga i barroca

Trobada de professionals amb programadors internacionals de música antiga i barroca - (foto 1)
  • Coincideix amb la realització de la 24 edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola

MÉS FOTOS
Trobada de professionals amb programadors internacionals de música antiga i barroca - (foto 2)
Trobada de professionals amb programadors internacionals de música antiga i barroca - (foto 3)

La XXIV edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola realitza una trobada entre reconeguts programadors internacionals, convidats per l'Institut Valencià de Cultura (IVC), amb el suport d'Acción Cultural Española i grups valencians especialitzats en aquest tipus de músiques. La intenció de l'IVC és internacionalitzar les propostes de grups valencians i fomentar la construcció d'un sector de la música antiga i barroca estable al territori valencià.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'IVC, Marga Landete, ha declarat que "estem molt satisfets del resultat d'aquesta trobada entre els programadors i més de quinze grups valencians, que dona visibilitat del seu treball més enllà de les nostres fronteres". A més a més, Landete ha destacat l'excel·lent oferta musical dels grups dedicats a la música antiga i barroca.

A les jornades d'aquesta trobada assisteixen, entre altres, Moisés Santiesteban, coordinador de la Càtedra de Música Sacra del Centre Cultural Padre Félix Varela de l'Havana; José Vargas, coordinador de l'International Latino Cultural Center of Chicago; Maciej Kopinski, d'Actus Humanus Festival de Gdansk (Polònia), i Eva Nunes, de l'Associació Europea de Festivals.

Els programadors visiten el festival del 4 al 9 d'agost, en què assisteixen als concerts i a una jornada professional en la qual grups valencians han mostrat les seues propostes a aquests programadors i han pogut dur a terme breus reunions de treball amb ells amb la finalitat d'exportar el màxim possible de propostes valencianes a festivals de referència a escala internacional.

Pujar