3 de juny de 2020 3/6/20

El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola atén més de 117.000 usuaris 

El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola atén més de 117.000 usuaris  - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola atén més de 117.000 usuaris  - (foto 2)
  El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola atén més de 117.000 usuaris  - (foto 3)

  La Regidoria de Modernització de l'Ajuntament de Peníscola ha fet avui balanç del funcionament del Servei d'Atenció Ciutadana (SAC), posat en marxa el novembre de 2010 en el marc d'un paquet d'actuacions l'objectiu del qual era l'administració local al ciutadà.

  Durant aquests 98 mesos, els ciutadans i ciutadanes que han requerit la solució d'algun tràmit administratiu han sumat 117.786, una mitjana aproximada de 1200 mensuals, "xifra que il·lustra la important tasca que, des d'aquest espai centralitzat i accessible, du a terme el personal del servei" ha comentat la regidora responsable de l'àrea de Modernització, Ana Salgado, que ha detallat la xifra corresponent a les atencions de l'anualitat passada i que se situa al voltant de les quinze mil vuit-centes persones que han efectuat algun tràmit (15.841), un 1,5% més que l'any anterior, "creixement que continua a l'alça i que confirma la tendència des de l'inici de la sèrie estadística, cada any hi ha més usuaris", ha explicat la regidora.

  Quant als horaris, entre les 9 i les 12 hores del matí es concentre el major nombre d'atencions, i les 10.00h a.m. és l'hora de major concurrència durant la pràctica totalitat de dies de la setmana.

  El Servei d'Atenció Ciutadana atén les qüestions relatives a registre, padró, rendes, cadastre, recaptació o expedició de certificats digitals i assistència personalitzada, i les persones amb consultes relacionades amb el registre de documents les més recurrents, amb un total de 4.031 el 2018.

  L'alcalde, Andrés Martínez, ha volgut reconéixer i felicitar la tasca de l'àrea de Modernització i l'equip del SAC, "un servei consolidat que va ser pioner en la seua posada en marxa, fa ja vuit anys, i model que van copiar altres administracions" ha recordat, amb el compromís de "seguir millorant i ampliant les capacitats de la mateixa administració local per seguir apropant-la al ciutadà, com hem estat fent al llar de l'última dècada".

  Ajuntament prop del ciutadà, un projecte transversal i de continuïtat

  Amb l'objectiu de facilitar la relació entre l'administració, el Servei d'Atenció Ciutadana s'inclou dins d'un grup d'actuacions que l'Ajuntament està implantant des de fa uns quants anys, inicialment, a través del projecte Ajuntament prop del Ciutadà. En la primera fase, l'Ajuntament de Peníscola va posar en funcionament la Unitat Mòbil de Gestió, prèviament a la posada en marxa del SAC; les pantalles informatives en dependències municipals i la creació de la Carpeta Ciutadana el el web municipal; en una segona fase, l'Ajuntament va abordar la gestió documental i la firma electrònica (Administració sense Papers), fase en la que s'inclou la creació i posada en funcionament del SAC.

  Posteriorment, l'Ajuntament va emprendre la tercera fase del projecte, que incloïa la Factura Electrònica i la Seu Electrònica, que conté – entre altres apartats– registre electrònic, perfil del contractant, tauler electrònic o ofertes d'ocupació pública.

  Després d'aquest projecte, l'Ajuntament va posar en marxa la renovació del CPD (Centre de Processament de Dades) i la connexió de tots els edificis municipals amb fibra òptica, amb el consegüent estalvi de costos.

  En l'actualitat, l'àrea de Modernització, juntament amb la Regidoria de Transparència, han impulsat i posat en marxa el Portal de Transparència en el web municipal que, amb tres anys de funcionament, compta des del primer aniversari de la posada en marxa, amb el 100% d'Indicadors de Transparència Internacional complerts.

  Pujar