29 de novembre de 2020 29/11/20

El PSPV de Peníscola planteja que els homes també puguen representar a la ciutat en les seues festes

El PSPV de Peníscola planteja que els homes també puguen representar a la ciutat en les seues festes - (foto 1)

  La portaveu del Grup Municipal Socialista de Peníscola, Isabel Esbrí, ha proposat al ple que s'estenga als homes la possibilitat de representar a la ciutat igual que ara ho fan les dames de les entitats en tots els actes festius i oficials de l'Ajuntament. Es tracta d'una de les propostes que incorporava el programa electoral del PSPV en les passades eleccions. 

  Esbrí ha traslladat el suggeriment dins de l'apartat de precs i preguntes de la sessió plenària. “Seria la primera vegada en què Peníscola obriria la participació a homes perquè exerciren com ara ho fan les dames i acompanyaren a la resta de representants de la ciutat als actes oficials”, ha apuntat la regidora socialista. 

  A més, Esbrí també ha suggerit que “tinguen dret a entrar en el sorteig i optar a la seua elecció com a reina de les festes”. L'edil ha recordat que els socialistes contemplaven aquesta mesura dins de l'apartat de festes i cultura del programa electoral. 

  Els socialistes han reiterat la importància de potenciar les festes i la cultura “com a elements de dinamització social però també de l'activitat econòmica”. Per aquest motiu, han reiterat que defensaran i donaran suport totes aquelles iniciatives que contribuïsquen a millorar l'oferta cultural i a posar en valor les festes. 

  Entre les actuacions que reivindica el PSPV de Peníscola, es troba una major participació del teixit veïnal en el disseny i programació de les festes patronals i locals a través de la creació d'una comissió de festes en la qual es puguen integrar les entitats del municipal i “canalitzar així les propostes que ajuden a promocionar i potenciar les nostres festes”.

  Pujar