20 de febrer de 2020 20/2/20

Peníscola, l'escenari turístic perfecte per als amants de les arts escèniques

Peníscola, l'escenari turístic perfecte per als amants de les arts escèniques - (foto 1)
  • La localitat castellonenca ha viatjat fins a Madrid per a donar a conéixer tot el seu potencial turístic

Gaudir d'una bona sessió de cinema o teatre és un plaer que conquista a milers de persones, però en alguna ocasió pot fer gust de poc. Per a matar aqueix cuquet artístic que algunes persones poden tindre en el seu interior l'Ajuntament de Peníscola ha preparat una proposta a la qual és difícil renunciar: convertir-se en actor per un dia en els seus escenaris de pel·lícula.

Es tracta d'una iniciativa que ha sigut presentada en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que s'està celebrant aquesta setmana a Madrid. Una proposta amb la qual l'Àrea de Turisme vol fer brillar tot el potencial escènic amb el qual compta la ciutat, i que ja ha sigut aprofitat per importants produccions com les de Joc de Trons, el Ministeri del Temps o el Quiosquet de Pepe.

“La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d'una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta” apunta Raquel Perís, responsable de l'Àrea de Turisme.

Una important vinculació que es vol continuar mantenint visca des d'aquest any 2020, quan aquells visitants o turistes que vulguen podran convertir-se en actor per un dia. Per a això, s'utilitzaran els escenari, atrezzos i decorats que es van usar en els rodatges traslladant així a tot aquell que s'anime a participar a les grans superproduccions.

Aquesta proposta innovadora impulsada pel consistori busca, tal com explica la Peris en declaracions a elperiodic.com, transmetre la idea que Peníscola és “una destinació que es pot gaudir no sols si es busca sol i platja, sinó per a gaudir del patrimoni i tot el que ofereix. Vindran i repetiran”.

Intel·ligència turística

A més, de manera paral·lela a aquesta proposta l'Ajuntament de Peníscola vol consolidar-se com una destinació compromesa amb la intel·ligència turística i la sostenibilitat.

"No sols apostem per la innovació, també ho fem per la millora de la qualitat turística, l'accessibilitat i sostenibilitat, la integració de la tecnologia i la millora de la governança", ha explicat la responsable de Turisme.

Algunes de les actuacions per a aquesta anualitat són el recent llançament del portal web, la inclusió de la tecnologia en les estratègies de màrqueting i la integració de totes les àrees per a la gestió de serveis sostenibles i eficients.

Pujar