elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola incorpora més de 3 milions de l'estalvi de les regidories a l'actual pressupost municipal

L'Ajuntament de Peníscola incorpora més de 3 milions de l'estalvi de les regidories a l'actual pressupost municipal
  • L'operació evita la sol·licitud d'un préstec d’1,2 milions d'euros inicialment previst per a inversions

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Peníscola incorpora més de 3 milions de l'estalvi de les regidories a l'actual pressupost municipal - (foto 2)

Després d'efectuar la liquidació pressupostària de l'exercici 2023, la Regidoria d'Hisenda ha estat treballant amb les diverses àrees del consistori per a coordinar la concreció dels projectes i actuacions a les quals destinar els estalvis de les regidories.

Després de comprovar amb el departament de la Intervenció municipal que el resultat pressupostari és positiu, amb 4.448.120,06 € de superàvit en els romanents de Tresoreria per a despesa corrent, la regidora de l'àrea, Dolo Bayarri, ha concretat que, en les modificacions de crèdit que s'han aprovat en el Ple, s'incorporen al pressupost vigent 3.086.841,44€.

L'import restant, que suma més d'un milió d'euros, quedarà en la Tresoreria municipal fins a finals d'any per a possibles imprevistos i la devolució de deute al final de l'exercici.

Inversions a les quals es destinaran romanents

Després de la incorporació de romanents el pressupost municipal de 2024 aborda l'execució de múltiples inversions en obres com, per exemple, en la millora de camins, en l'ampliació del cementeri municipal, en parcs infantils, en les instal·lacions del col·legi, en el nou pàrquing dissuasiu o el carril de ciclovianants en el litoral sud.

Reforç de les partides de Benestar Social 

El nou pla estratègic dels Serveis Socials, el pla de salut per a l'envelliment actiu, l'ampliació de recursos per al Consell d'Infància i Adolescència Local o la col·laboració amb entitats socials són alguns exemples.

Dinamització de sectors productius 

A més de les diferents obres i millores, també es reforça, amb l'aprovació de la incorporació de romanents al pressupost actual, les partides d'activitats culturals i festives, així com les activitats promocionals de la destinació turística.

S'impulsarà la posada en marxa d'un abonament que incentive la compra en el comerç local, dos nous esdeveniments per a la promoció i dinamització del comerç, així com el sector de la restauració i la pesca, l'enllumenat nadalenc o el reforç de la despesa per als festejos taurins.

 

Pujar