elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un castellonenc triomfa amb el millor gintònic de la Comunitat Valenciana

Un castellonenc triomfa amb el millor gintònic de la Comunitat Valenciana
  • Pascual Fernández revalida el títol de millor ‘bàrman’ de la Comunitat Valenciana

XX

Un bàrman de Castelló s'ha convertit per segon any consecutiu en el millor de la Comunitat Valenciana i Murcia, triomfant també amb l'elaboració del millor gintònic del territori autonòmic i la millor tècnica coctelera.

Dilluns passat el peniscolà Pascual Fernández Della es va alçar amb el primer premi a nivell autonòmic en la categoria principal de ‘cap de bar’, la qual cosa serà el seu trampolí per a competir en el pròxim Campionat Nacional de Cocteleria que se celebrarà este novembre a Lanzarote.

Un premi que espera que servisca per a demostrar que “no sols hi ha bona cocteleria a Madrid, Barcelona o Bilbao” i per a reivindicar que “en ciutats xicotetes com Castelló també es fan molt bons còctels”.

Després de set anys assajant amb els beuratges en la cèntrica cocteleria Canalla de Castelló, Fernández, que ja va ser quint en el campionat nacional, ha tornat a aconseguir per segon any ser el millor ‘bartender’ presentant a més, el que el jurat ha considerat com a millor gintònic de tot Castelló, València, Alacant i Múrcia.

Un còctel que ha elaborat amb la ginebra Caragol dels cellers carmelitanas de Benicàssim i que consta d'un preparat casolà cítric i amarg i un perfumat de pomelo. “Intente potenciar amb estos ingredients el sabor d'esta ginebra, que és més suau”, explica.

“La clau d'un bon gintònic és que mantinga l'essència del que és un gintònic”, assenyala Fernández, que considera que “moltes vegades es fan gintònics estranys i molt complexos, amb tècniques molt rebuscades i massa ingredients”.

“Per a fer un gintònic cal seguir uns passos i que al final tinga un glop llarg i amarg”, destaca. Una mescla perfecta que es nota en el color, el sabor, l'aroma i el seu balanç, amb els ingredients en perfecta simbiosi.

Però no tot són gintònics en la vida del ‘bàrman’. Així, Fernández mostra la seua preferència pels sabors del White Lady o el mític negroni “com tots els bartenders, perquè és un còctel insígnia amarg i alcohòlic”. “Fa poc també vaig descobrir i em va encantar el The Last of Us, amb mezclal i licor d'herbes”, assenyala.

Per a provar estos o altres còctels només cal acostar-se fins al Carrer Major 65 de Castelló de la Plana o reservant abans en el telèfon 671626601.

 

MÉS FOTOS
Un castellonenc triomfa amb el millor gintònic de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
Un castellonenc triomfa amb el millor gintònic de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
Un castellonenc triomfa amb el millor gintònic de la Comunitat Valenciana - (foto 4)
Pujar