elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mor un menor en l'ensulsiada a Peníscola

Mor un menor en l'ensulsiada a Peníscola
  • S'ha aconseguit salvar i rescatar a la persona atrapada que es va comunicar amb l'equip de rescat amb vida

MÉS FOTOS
Mor un menor en l'ensulsiada a Peníscola - (foto 2)

La tragèdia s'ha confirmat. S'ha localitzat un menor sense vida en l'ensulsiada de l'edifici que es va produir ahir a la vesprada a Peníscola. Malgrat tots els esforços de salvament per a localitzar a les persones atrapades, aquest menor ha mort.

La Unitat de Rescat i Salvament del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, la Unitat de Rescat del Consorci de València i més d'un total de deu dotacions de bombers del consorci castellonenc i de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències de l'Ajuntament de Castelló continuen treballant desenrunant les zones marcades pels gossos.

La persona que va ser localitzada entre els enderrocs ha sigut rescatada amb èxit per la Unitat de Rescat i Salvament del Consorci Provincial de Bombers de Castelló juntament amb la resta de companys.

Des del Lloc de Comandament Avançat instal·lat en la Unitat Mòbil de Coordinació del Consorci de Bombers de Castelló s'està coordinant tot l'operatiu de rescat de les persones atrapades en aquesta terrible catàstrofe, que es desconeixen les causes d'aquestes.

Per a aquest operatiu s'han desplaçat 140 efectius per a localitzar en la major brevetat possible a tots els atrapats en aquesta ensulsiada com un tren d'auxili de bombers de l'ajuntament de Castelló, un gran nombre de bombers provincials i locals castellonencs, la unitat canina de Protecció Civil, entre altres.

Entorn de 50 persones afectades han sigut allotjades durant la nit en hotels de la ciutat. El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat a un equip de Creu Roja per a prestar assistència psicosocial a les persones afectades.

Ahir sobre les 20 hores es va produir aquesta tragèdia i de moment es desconeixen les causes del sinistre ni quantes persones hi ha atrapades en el seu interior. Encara que els bombers estan investigant l'origen de l'ensulsiada d'aquest edifici de la urbanització Font Nova, es descarta de moment que haja sigut per una explosió, segons les mateixes fonts.

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha volgut agrair les tasques d'Emergència de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló. A més de la preocupació de la Generalitat, la Diputació de Castelló i la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. També ha destacat el paper clau que ha tingut el grup de whatsapp on estaven tots els inquilins de l'immoble per a localitzar-los i determinar on es trobaven.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es desplaçarà fins a la zona per a conèixer com segueix l'operatiu de primera mà i el President del Govern, Pedro Sánchez, ha anomenat a l'alcalde de la localitat afectada per l'ensulsiada per a conèixer la situació.

Pujar