23 de novembre de 2020 23/11/20

L’Ajuntament de Peníscola crea un Consell de Salut

L’Ajuntament de Peníscola crea un Consell de Salut - (foto 1)
  • La iniciativa s’emmarca dins de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (EPSP)

L’Ajuntament de Peníscola ha aprovat en Ple municipal la creació d’un nou Consell de Salut, una de les primeres iniciatives impulsades des de la Regidoria de Sanitat, després de l’adhesió de l’administració local a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut. Amb això, es compromet a desenvolupar un cronograma d’accions entre les quals s’inclou la creació d’aquest Consell de participació ciutadana.

“Creem aquesta nova taula participativa en la qual consensuar les actuacions a desenvolupar dins del marc de l’EPSP, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns” ha explicat la regidora de l’àrea en el consistori, María Jesús Albiol.

El Consell estarà integrat per representants de la mateixa corporació municipal, entitats locals vinculades a la pràctica esportiva, el benestar social i la promoció de la salut; així com representants dels centres educatius i el mateix Centre de Salut.

Entre les propostes a avaluar pel futur Consell i que la Regidoria ja posa sobre la taula, es troba el disseny i senyalització de rutes saludables pel terme municipal, en les quals s’identifiquen els beneficis de recórrer-les de forma periòdica per a la salut.

A més, les àrees de Benestar Social i Esport coordinaran la programació i el desenvolupament d’iniciatives i activitats amb els objectius que marca l’EPSP, com jornades formatives, tallers, xarrades i activitats que divulguen i promoguen la prevenció en salut i la pràctica dels hàbits saludables en els diferents trams d’edat, des de la infància, i en l’etapa educativa, fins a la tercera edat.

Pujar