elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les 24 hores de Peníscola: dos morts i un ferit en l'ensulsiada d'un edifici de tres plantes

Les 24 hores de Peníscola: dos morts i un ferit en l'ensulsiada d'un edifici de tres plantes
  • La localitat del Baix Maestrat convoca un minut de silenci i decreta dol oficial pel terrible succés

La vesprada d'ahir es va veure truncada a Peníscola amb l'ensulsiada d'un edifici de tres plantes a la urbanització Font Nova. La vida tranquil·la i estiuenca d'aquest municipi del Baix Maestrat ja no serà la mateixa.

Dos dels seus veïns han mort en aquest terrible succés i una tercera persona contínua ingressada en l'UCI, encara que estable segons fonts sanitàries. Es tracta del fill de la dona morta el cadàver de la qual ha sigut trobat pels serveis de rescat poc després de les 18.15 hores del dijous 26 d'agost.

L'altre mort és un jove de 15 anys, fill de la parella sentimental de la morta.

Amb tot, l'Ajuntament de Peníscola convoca un minut de silenci per al divendres 27 d'agost a les 12 hores en senyal de duel oficial per les dues víctimes mortals de l'ensulsiada i decreta dol oficial durant tota la jornada, segons fonts municipals.

Després de localitzar als desapareguts arriba el moment d'investigar el succeït i esclarir com va poder ensorrar-se un edifici de 30 anys, que va caure “com un castell de naips”.

Les 24 hores més angoixants

Un edifici de tres plantes, amb huit habitatges, es va ensorrar la vesprada del dimecres sobre les 20 hores. Immediatament es desplaçaven fins a aquesta localitat del Baix Maestrat bombers del Consorci Provincial de Castelló, bombers forestals de la Generalitat Valenciana, Protecció Civil, la Unitat Canina de Castelló, Policia Local i Guàrdia Civil.

Un total de 140 efectius han estat treballant per a localitzar als desapareguts i rescatar-los. L'esperança va vindre en forma de jove de 26 anys, que segueix en l'UCI, quan va ser localitzat sense vida i rescatat a última hora de la vesprada d'ahir.

No obstant això, els pitjors auguris arribaven aquest matí quan era localitzat el cos sense vida del menor de 15 anys, natural de Morella, l'Ajuntament del qual ha manat les condolences i s'ha posat a la disposició de la família. I aquesta vesprada, s'ha confirmat la defunció de la segona persona, una dona.

Amb això, els serveis de rescat donen per finalitzat l'operatiu atés que la resta de persones que viuen en aquest edifici es trobaven fora del mateix o van aconseguir eixir quan van sentir que l'edifici s'ensorrava. “Va haver-hi diversos miracles”, així ho afirmava l'alcalde, Andrés Martínez.

Per a poder arribar fins a la segona víctima ha sigut necessària una grua de grans dimensions per a retirar els grans blocs del forjat de l'edifici.

Fins al lloc s'ha desplaçat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta en funcions de la Diputació, Patrícia Porta, que han posat a la disposició de Peníscola tot el necessari.

Solidaritat veïnal

Els empresaris de Peníscola es van posar des del primer moment al servei dels veïns desallotjats de la urbanització, per motius de seguretat, i dels quals després de caure els seus habitatges es van quedar sense casa.

L'alcalde ha tingut paraules d'agraïment per a tots ells i ha indicat que l'edifici que segueix en peus “és probable que no es torne a habitar fins que es facen els informes”. Cal assenyalar que es van esfondrar 8 habitatges d'una urbanització de 55, que data aproximadament de el any 1989.

Pujar