11 de juliol de 2020 11/7/20

Compromís demanarà al Senat actuacions al Govern per a reparar la carretera de la costa sud de Peníscola

Compromís demanarà al Senat actuacions al Govern per a reparar la carretera de la costa sud de Peníscola - (foto 1)
  • La coalició pregunta dades concretes, documentació i escrits efectuats en els últims anys des del Consistori al Ministeri reclamant la defensa de la línia costanera afectada i els únics accessos a aquestes urbanitzacions

MÉS FOTOS
Compromís demanarà al Senat actuacions al Govern per a reparar la carretera de la costa sud de Peníscola - (foto 2)

Compromís reclamarà conèixer del Govern les actuacions previstes per a recuperar la seguretat en el trànsit en la carretera que dóna accés des del tómbol de Peníscola a les urbanitzacions Cap Blanc i Font Nova a través del senador Carles Mulet. El senador ha visitat, acompanyat del portaveu local Juan Marcos Bayarri, diferents zones afectades de la localitat i reclamarà de l'administració competent actuacions per a reconstruir els danys en el patrimoni històric de la localitat i línia costanera.

“Instarem al Govern a actuar de manera prioritària en aquest punt per una qüestió d'urgència i prioritat, perquè el desastrós urbanisme dut a terme en els últims anys ha deixat danyat l'únic vial que dóna accés a unes urbanitzacions construïdes en l'àmbit d'influència del parc natural, on els pendents són considerables i que podrien suposar un inconvenient greu en cas d'alguna emergència en la zona i haver d'evacuar als allí residents”, ha assenyalat el representant territorial valencianista.

D'altra banda, la coalició ha interpel·lat conèixer els escrits, informes traslladats i requeriments efectuats en els últims anys per l'alcaldia de Peníscola al Ministeri reclamant la defensa d'esta línia costanera, avui afectada i les actuacions o solucions plantejades, així com el parer del responsable del litoral. “Podem entendre que l'excepcionalitat i la reiteració dels temporals ha desbordat un problema latent, però ens estranya que ningú haja reparat fins avui en la precarietat dels accessos i la seua falta d'alternatives. Unes tanques no poden ser la solució i Ajuntament i Costes han d'emprar-se a fons per a solucionar aquesta situació ja que afectarà milers de residents en dates pròximes i tots dos semblen responsables d'una falta de previsió”, ha agregat Mulet.

Juan Marcos Bayarri, portaveu de Compromís, ha assenyalat que “sembla evident la necessitat de reparar danys, defensar les infraestructures i repensar la seguretat present i futura, per la qual cosa és urgent preveure i introduir canvis davant l'emergència climàtica en la qual ens trobem i les previsions de problemes addicionals en la línia costanera”.

Altres iniciatives

Carles Mulet ha informat a més que la coalició reclamarà còpia dels informes realitzats per part dels serveis tècnics de Costes davant els despreniments patits en la zona coneguda com el Pas de la Girafa sota les muralles del castell del Papa Lluna. “Vam presentar una moció que es va aprovar amb crítiques d'Alberto Fabra en la Comissió de Transició Ecològica reclamant avaluar els despreniments després de detectar-se aquest estiu un canvi evident en l'estabilitat del tómbol en la zona de coves que dóna a la mar. A pesar que el PP va criticar la nostra iniciativa, posteriorment el Consistori va aprovar una petició idèntica. Ara volem conèixer els informes tècnics realitzats i garanties que no es produiran nous despreniments i l'estabilitat del conjunt històric”, ha conclòs.

Pujar