elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat del Bou de la Comunitat Valenciana vetlarà pels interessos dels bous al carrer

El Patronat del Bou de la Comunitat Valenciana vetlarà pels interessos dels bous al carrer
  • L'entitat està formada per l'Associació de Ramaders de Bous al Carrer, la Federació Valenciana de Bou de Corda, la Va unir d’Emboladors, la Federació de Penyes Taurines de Bous al carrer i la Unió de Fotògrafs Taurins, en tràmits de constitució

El món dels bous al carrer en la Comunitat Valenciana conjumina forces per a la defensa d'un sector greument afectat per la crisi sanitària originada pel covid. Després de diverses reunions telemàtiques i presencials, al llarg dels últims mesos, els representants de l'Associació de Ramaders Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Bou de Corda, la Unio d´Emboladors de la Comunitat Valenciana, la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i la nova entitat en tràmits de constitució denominada Unió de Fotògrafs Taurins de la Comunitat Valenciana han decidit unir esforços per a crear el Patronat del Bou de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquesta nova entitat és “conjuminar forces entre les cinc entitats amb un mateix objectiu i dinàmica de treball orientada en la defensa dels bous al carrer”.

A través del Patronat del Bou, s'intercanviaran parers entre totes les parts del món taurí valencià i tindran coneixement de les problemàtiques de les modalitats, dels afeccionats i de manera directa dels ramaders autòctons.

Aliens a les picabaralles polítiques

Així mateix, des del Patronat del Bou de la Comunitat Valenciana vol mantenir-se al marge de les picabaralles polítiques. “Tot el col·lectiu taurí ha d'estar al corrent dels moviments entorn del que únicament hauria de ser una activitat cultural, econòmica, festiva o social i no un entramat polític on cadascuna de les parts intenta traure benefici en detriment de la salut dels bous al carrer”.

Pujar