25 de gener de 2020 25/1/20

Perimetrat però no extingit l'incendi a Paterna

Perimetrat però no extingit l'incendi a Paterna  - (foto 1)
  • Hi ha més de 60 efectius de bombers treballant en les labors d'extinció

  • El vent, amb ratxes que superen els 100 quilòmetres per hora, està dificultant el treball dels bombers

MÉS FOTOS
Perimetrat però no extingit l'incendi a Paterna  - (foto 2)

Perimetrat però no extingit. Contínua actiu l'incendi que s'ha declarat a primera hora del matí en el Polígon de Fuente del Jarro, en la localitat valenciana de Paterna. Les flames han començat en una nau de productes químics generant diverses explosions i un gran núvol que no és tòxic. Més de 150 empreses de la zona i 3.000 treballadors han hagut de ser desallotjats.

Segons han explicat fonts del Consorci Provincial de Bombers a elperiodic.com el vent, amb ratxes que superen els 100 quilòmetres per hora, estan dificultant les labors d'extinció i a esta hora no es pot dir amb certesa quan es podran extingir les flames, visibles des de diferents punts de l'àrea metropolitana de València.

I és que fins a 50 metres d'altura han alcançat les flames. Durant esta vesprada han treballat més de 60 bombers, alguns d'ells estaven fora de servici, en l'extinció d'un incendi que s'ha estés des de la nau on s'havia originat fins a sis del voltant.

Tot pareix indicar que l'explosió s'ha produït quan un operari de l'empresa manipulava o realitzava un transvasament de productes químics. Un treballador ha resultat ferit encara que posteriorment se li ha donat d'alta.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha explicat que ara caldrà determinar què ha fallat per a desencadenar l'incendi. El delegat ha considerat que s'ha actuat "de forma ràpida" amb totes les mesures adoptades i ha volgut traslladar un "missatge de tranquil·litat".

A més, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana en situació 1. L'Ajuntament de Paterna ha suspés les classes en tots els centres educatius pròxims a l'empresa incendiada, així com recomanava el confinament de tota la població a última hora d'este matí.

Els Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana han procedit a la suspensió de la línia de metre entre Paterna i la Canal, així com també s'ha tallat la xarxa de clavegueram i el subministrament de Gas Natural en tota la zona afectada per l'incendi.

El telèfon d'Emergències 112 Comunitat Valenciana ha atés, des de les 9.30 hores fins a les 14.30 hores, al voltant de 400 crides relacionades amb l'incendi, quasi totes provinents dels municipis de les comarques limítrofs i inclús des de municipis com Sagunt.

Pujar