elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna presenta un nou servici online per a millorar la busca d'ocupació en el municipi

  L'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa un servici virtual d'inscripció en l'Agència de Col·locació en què s'oferix un servici públic, gratuït, personalitzat i àgil a les persones en situació de busca d'ocupació de Paterna, així com a les empreses que podran donar d'alta les seues ofertes de manera ràpida i senzilla per a així rebre candidats que s'ajusten a les seues necessitats.

  Esta nova ferramenta online, permet incrementar i millorar les opcions en la recerca d'ocupació a través d'un fàcil accés a la informació d'ofertes i cursos i una sessió personalitzada en la que cada usuari pot gestionar el seu propi perfil prioritzant les seues opcions professionals i interessos.

  A més, la plataforma permet generar automàticament un currículum vistós i adequat a les necessitats tant de les persones desocupades com de les pròpies empreses, que poden registrar les seues ofertes d'ocupació directament a través de la pàgina web.

  El regidor de Protecció a les Persones i Participació Ciutadana, Julio Fernández, hi ha assenyalat que "amb esta ferramenta millorem les sinergies entre persones desocupades i les empreses, al simplificar els canals de comunicació entre ambos" i en eixe sentit ha afegit, "els veïns i veïnes que es troben en situació de desocupació poden, a través d'uns senzills passos, trobar ofertes d'ocupació que s'ajusten al seu perfil".

  Les persones desocupades que desitgen realitzar la inscripció en l'Agència de Col·locació hauran de registrar-se online i adjuntar la vida laboral, Darde i currículum vitae. En el cas que ja estigueren inscrits, podran accedir a Portalemp sol·licitant una contrasenya a través del mateix sistema online sense necessitat de cap altre tràmit.

  En el cas de les empreses, estes hauran de registrar les seues dades en la mateixa ferramenta, indicant els llocs vacants a cobrir, així com possibles necessitats formatives, amb l'objectiu de limitar la busca als candidats que millor s'ajusten als requisits.

  Finalment, des de l'Àrea d'Ocupació, han assenyalat que les persones desocupades de Paterna que no disposen d'ordinador en sa casa, o que no puguen donar-se d'alta en el portal, podran sol·licitar cita perquè se'ls ajude directament en l'Agència de Col·locació que disposarà de tallers per a ajudar a la inscripció i la busca activa d'ocupació a través de dispositius mòbils i internet. Els pròxims tallers seran els dies 23 i 30 de setembre de 2016 en horari de 9.30 a 12.30 hores podent sol·licitar la inscripció presencialment en l'Agència de Col·locació o per correu electrònic agenciacolocacion@ayto-paterna.es.

  Tal com ha explicat el regidor Fernández, "aquesta iniciativa se suma a altres com a Cheque-Bebé, el Xec Emprenedors, el Xec Cooperatives, el Xec Viveristas o les bosses d'ocupació temporals i rotatives que l'equip de govern està realitzant per a impulsar l'ocupació en el nostre municipi i que ha permés registrar la taxa més baixa de desocupació dels últims anys, passant del 16,97% en 2015 al 14,66% de 2016.”

  Pujar