elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna es bolca amb els actes commemoratius del 9 d'Octubre

  Amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Paterna ha organitzat una setmana d'actes commemoratius de tan assenyalada data.

  La programació cultural arrancarà amb la representació teatral de l'obra "Que flamenca soc" el 5 d'octubre a les 20.30 h en el Gran Teatre. A més, a les 23 se celebrarà l'espectacle pirotècnic "Tir de canyes" que recorrerà els carrers del municipi, des de la plaça del Pou fins a la plaça del Poble.

  El 6 d'octubre el Gran Teatre acollirà, a partir de les 19 hores, l'Acte Institucional i Lliurament de les Insígnies del 9 d'Octubre. Enguany la màxima distinció de la Vila de Paterna recaurà en el Cos Nacional de Policia de Paterna, la Banda de Tambors i Cornetes "Nostra Senyora de Redemptor" de la Coma, i en el veí de paterna Miguel Colás Monterde. A més, es distingirà a l'Associació Cultural El Testar de Paterna al Mèrit Lingüístic.

  Finalitzada el lliurament d'insígnies, tindrà lloc una exhibició de dansa i a la nit, a les 21.30 h els paterneros i paterneras gaudiran d'un sopar de germanor en la plaça del Poble.

  Una Despertà recorrerà el centre del poble el matí del 7 d'octubre i a la vesprada, els més xicotets podran gaudir de l'obra infantil "Les 7 diferències" a les 18 h en el Gran Teatre.

  Una de les novetats d'enguany és la celebració d'una Cordà commemorativa la nit del 8 d'octubre. Entitats festives i ciutadans participaran en el singular espectacle de foc que es desenvoluparà a partir de les 23 hores en el Coètodrom.

  El dimarts 9 d'octubre, a les 11.30 hores tindrà lloc la tradicional Processó Cívica, en la qual l'Alcalde i la resta de la corporació municipal, juntament amb representants d'entitats socials i culturals del municipi, recorreran amb la Senyera diferents carrers del municipi. En acabar la processó, hi haurà una ofrena a la memòria de Jaume I, a les 12.30 h en la plaça Enginyer Castells.

  Pujar